Oost-Deense eilanden:<br>de achtertuin van Kopenhagen

Oost-Deense eilanden:
de achtertuin van Kopenhagen

Ontdek de andere kant van Denemarken
mét exclusieve attractie-kortingen via Dansk.nl

Lees meer over de aanbieding

Aanbieding Oost-Deense eilanden

Kom naar de Oost-Deense eilanden, de achtertuin van Kopenhagen.

Boek je Scandlines overtocht van Puttgarden naar Rødby via Dansk.nl en profiteer van kortingen tot 20% op topattracties*

Check hier alle deelnemende attracties en de actievoorwaarden

(Tekst gaat hieronder verder)

De mooiste vakantiehuizen vanaf € 245 per huis/week*

Vakantiehuizen op de Oost-Deense eilanden

Langs de stranden van de Oost-Deense eilanden vind je veel vakantiehuizen. Van luxe vakantiehuizen aan zee tot eenvoudige huizen in het binnenland, maar allemaal hebben ze lekker veel ruimte voor een heerlijke vakantie samen. De mooie vakantiehuizen van Feriepartner op de Oost-Deense eilanden zijn van hoge kwaliteit.

Hoe bereik je de Oost-Deense eilanden?

Vanaf Utrecht slechts 590 km

Scandlines overtocht Puttgarden - Rødby

De snelste route naar de Oost-Deense eilanden is via de veerverbinding van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken. Deze veerdienst wordt uitgevoerd door Scandlines en er is ieder half uur een afvaart. Boek via Dansk.nl jouw Scandlines veerticket, dan krijg je op vertoon van je Scandlines boarding pass tot 20% korting op de leukste attracties op de Oost-Deense eilanden én in Kopenhagen.

Tot 20% korting* Bij boeking via
Dansk.nl

Scandlines aanbieding Oost-Deense eilanden

 • Tot 20% korting op topattracties*
 • De snelste route naar de Oost-Deense eilanden
 • Korte overtocht & ontspannen break onderweg
 • Slechts 595 km vanaf Utrecht

Boek hier je Scandlines ticket

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

*Op deze topattracties krijg je korting met je Scandlines ticket

Scandlines - attracties met korting (2022)

Koop je een Scandlines ticket naar Denemarken, dan heb je daarmee in Denemarken recht op korting bij verschillende leuke attracties op de Oost-Deense eilanden. De lijst met attracties wordt binnenkort geupdate, de actuele informatie vind je op de site van Scandlines

Liselund Slot 10% korting op de entreeprijs
Vikingschepenmuseum Roskilde 20% korting op de entreeprijs
Experimentarium 20% korting op de entreeprijs
Fuglsang Kunstmuseum 12% korting op de entreeprijs
Gavnø Slot 20% korting op de entreeprijs
Museet for Sofart 20% korting op de entreeprijs
Attractiepark Bon Bon Land  40% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scandlines 2022 www.bonbonland.dk/en/buy-tickets
Krokodille Zoo  15% korting op de entreeprijs
Knuthenborg Safaripark 20% korting op de entreeprijs
Geocenter Møns Klint 20% korting op de entreeprijs
Middelaldercenter 20% korting op de entreeprijs
Tivoli Kopenhagen 15% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scand2022 www.tivoligardens.com/en/login/scandlines
Canal Tours Kopenhagen (Stromma Denmark) 20% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode SCAND20 www.stromma.com/en-dk/copenhagen/sightseeing/sightseeing-by-boat/grand-tour/
Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Informatie: feb. 2022

*Hoe boek je een ticket voor een Scandlines overtocht (& voorwaarden)

De Scandlines overtocht van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) is de snelste en gemakkelijkste manier om de Oost-Deense eilanden te bereiken. Via de link van Dansk.nl kan je de veertickets bestellen. Je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks bij Scandlines. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of het betaalproces. Na je betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging van je reservering. Bestel hier de tickets voor de Scandlines overtocht.

*Dansk.nl heeft een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH met betrekking tot de overtochten van Scandlines. Voor elke Scandlines overtocht die geboekt wordt via de link die Dansk.nl heeft verstrekt kan Dansk.nl een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden zijn van toepassing: https://www.scandlines.com/terms/.

Check hier de voorwaarden:

De achtertuin van Kopenhagen

De Oost-Deense eilanden worden ook wel de achtertuin van Kopenhagen genoemd

Nyhavn in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Foto: Kim Wyon/VisitDenmark

Maak een uitstapje naar Kopenhagen

Ga je op vakantie naar de Oost-Deense eilanden, dan mag een bezoek aan Kopenhagen eigenlijk niet ontbreken. Waar je ook verblijft op de Oost-Deense eilanden Kopenhagen is bijna nooit (te) ver. Dus ga een dagje shoppen of sightseeing in de Deense hoofdstad en ontdek De Kleine Zeemeermin, pak een terrasje in Nyhavn, bezoek het beroemde Tivoli of maak een rondvaart door de haven.

Boek hier je Scandlines ticket naar de Oost-Deense eilanden en ontvangt korting op topattracties!

Oost-Deense eilanden?

Deze eilanden liggen in de achtertuin van Kopenhagen

Oost-Deense eilanden, Møns Klint Denemarken

Møn

Dit kleine eiland is met een brug vanuit Lolland-Falster en Sjælland bereikbaar. Het is een van de meest oostelijke eilanden en je vindt er misschien wel het meest bijzondere landschap van Denemarken: de krijtrotsen van Møns Klint. Om deze krijtrotsen te bereiken daal je met een trap maar liefst 500 treden naar beneden af. Maar je kunt ook bovenaan de krijtrotsen van het bijzondere uitzicht genieten.

Naar Møn? Boek hier je Scandlines veerticket van Puttgarden naar Rødby én ontvang korting op topattracties 

Marielyst op Falster in Denemarken

Lolland-Falster

Dit zijn eigenlijk twee eilanden, Lolland en Falster. Ze worden eigenlijk altijd in één adem genoemd en zijn thuis aan enkele van de leukste attracties van de Oost-Deense eilanden: Knuthenborg Safaripark en het Middelaldercenter. Daarnaast heeft Falster één van de mooiste badstranden van Denemarken, bij het badplaatsje Marielyst. En op Lolland vind je bij Nysted heerlijke zandstranden.

Boek hier je Scandlines veerticket en ontvang korting op de entree voor Knuthenborg én Middelaldercentret

Kopenhagen in Denemarken

Sjælland

Sjælland is het grootste eiland van de Oost-Deense eilanden. En ook hier vind je leuke attracties zoals Camp Adventure en mooie badstranden, bijvoorbeeld bij Feddet Strand Resort. En niet te vergeten de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Sjælland heeft een diverse natuur en ook (minder bekende) krijtrotsen: Stevns Klint.

De snelste weg naar Sjælland is via de veerboot van Puttgarden naar Rødby – het veerticket boek je hier

Hoe bereik je de Oost-Deense eilanden?

Vanaf Utrecht slechts 590 km

Kaart Lolland-Falster in Denemarken

Hoe bereik je Lolland-Falster?

De eilanden Lolland en Falster bereik je het snelst met de Scandlines veerboot van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken. De veerhaven van Rødby ligt op het eiland Lolland en Falster is met een brug vanaf Lolland bereikbaar. Boek je Scandlines ticket hier én ontvang korting op topattracties op de eilanden

Kaart Møn in Denemarken

Hoe bereik je Møn?

Het eilandje Møn is vanaf zowel Falster als Sjælland met een brug bereikbaar. Vanuit Nederland en België reis je eerst met de Scandlines veerdienst van Puttgarden naar Rødby in Denemarken. Vanaf de haven van Rødby is het nog ongeveer 45 minuten tot een uur rijden naar Møn. Je ticket voor de overtocht van Puttgarden naar Rødby boek je hier.

Kaart Sjælland in Denemarken

Hoe bereik je Sjælland?

Het grote eiland Sjælland is via bruggen bereikbaar vanaf Falster en Møn. Vanuit Nederland en België neem je eerst de Scandlines veerboot van Puttgarden naar Rødby in Denemarken. Vanaf de haven van Rødby is het nog ongeveer een uur tot 90 minuten rijden naar Sjælland (afhankelijk van de bestemming). Boek hier je ticket voor de Scandlines overtocht.

Voorwaarden Aanbieding Oost-Deense eilanden

Welke acties? 

Op vertoon van je Scandlines Ticket (route Puttgarden-Rødby) ontvang je tot 20% korting op de entree voor geselecteerde attracties. Hieronder lees je meer over welke attracties meedoen, wat de korting is en hoe je een Scandlines Ticket boekt.

Reisperiode

De aanbieding is geldig voor alle overtochten in 2022, maar let op: de attracties zijn niet allemaal het gehele jaar geopend. Check vooraf de openingstijden van de attractie die je wilt bezoeken!

Toegangskaarten attracties Oost-Deense eilanden en Kopenhagen

De genoemde korting voor de attracties is geldig op vertoon van je Scandlines Ticket bij de kassa van de attractie. Je boekt eerst je Scandlines overtocht via deze link. Het Scandlines Ticket ontvang je bij check-in in Puttgarden en moet je dus goed bewaren! Alleen een Scandlines boekingsbevestiging is niet geldig (bijvoorbeeld als je alleen de retourreis van Rødby in Denemarken naar Puttgarden in Duitsland boekt)! Je ontvangt de korting dus alleen wanneer je daadwerkelijk de overtocht van Puttgarden (Duitsland) naar Rødby in Denemarken met Scandlines maakt! Wil je TIVOLI Kopenhagen bezoeken, let dan op: je moet de tickets vooraf online bestellen. 

Scandlines tickets bestellen

De Scandlines overtocht van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) is de snelste en gemakkelijkste manier om de Oost-Deense eilanden te bereiken. Via de link van Dansk.nl kan je de veertickets bestellen. Je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks bij Scandlines. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of het betaalproces. Na je betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging van je reservering. Bestel hier de tickets voor de Scandlines overtocht.

*Dansk.nl heeft een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH met betrekking tot de overtochten van Scandlines. Voor elke Scandlines overtocht die geboekt wordt via de link die Dansk.nl heeft verstrekt kan Dansk.nl een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden zijn van toepassing: https://www.scandlines.com/terms/.

Welke attracties doen mee? 

 De lijst met attracties wordt binnenkort geupdate, de actuele informatie vind je op de site van Scandlines

Liselund Slot 10% korting op de entreeprijs
Vikingschepenmuseum Roskilde 20% korting op de entreeprijs
Experimentarium 20% korting op de entreeprijs
Fuglsang Kunstmuseum 12% korting op de entreeprijs
Gavnø Slot 20% korting op de entreeprijs
Museet for Sofart 20% korting op de entreeprijs
Attractiepark Bon Bon Land  40% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scandlines 2022 www.bonbonland.dk/en/buy-tickets
Krokodille Zoo  15% korting op de entreeprijs
Knuthenborg Safaripark 20% korting op de entreeprijs
Geocenter Møns Klint 20% korting op de entreeprijs
Middelaldercenter 20% korting op de entreeprijs
Tivoli Kopenhagen 15% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scand2022 www.tivoligardens.com/en/login/scandlines
Canal Tours Kopenhagen (Stromma Denmark) 20% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode SCAND20 www.stromma.com/en-dk/copenhagen/sightseeing/sightseeing-by-boat/grand-tour/
Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Informatie: feb. 2022

 

De Oost-Deense eilanden bestaan uit Lolland-Falster, Møn en Zuid-Sjælland en worden ook wel aangeduid als 'De achtertuin van Kopenhagen' of 'Copenhagen Coast & Countryside'. 

Dansk.nl is onderdeel van Dansk BV.

Onder voorbehoud van wijzigingen en fouten.

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous