Praktische Informatie Sol og Strand (Denemarken)

Hieronder lees je de Praktische informatie van Sol og Strandover een vakantie in Denemarken. Deze belangrijke informatie geldt als aanvulling op de huurvoorwaarden en kan dienen bij de vakantievoorbereiding en de keuze van een vakantiehuis.

Naar de Praktische Informatie van Sol og Strand

(Tekst gaat hieronder verder)

A

Aankomst

Bij aankomst op zaterdag en zondag, Witte Donderdag en Goede Vrijdag wordt de sleutel niet vóór 16.00 uur overhandigd. Op alle andere dagen kunt u de sleutel vanaf 14.00 ophalen. Als er uitzonderingen gelden voor een bepaald vakantiehuis, staan deze onder de opmerkingen bij het betreffende huis vermeld.

Als u verwacht heel laat aan te komen of later dan de dag die op het huurbewijs staat aangegeven, verzoeken wij u dit ruim op tijd aan ons door te geven, zodat wij de sleuteloverdracht kunnen afspreken/regelen en in koude periodes de verwarming van het huis kunnen aanpassen.

U wordt verzocht bij aankomst de meterstanden op te nemen. Zie het punt Verbruiksafrekening.

Neem bij eventuele storingen of gebreken zo snel mogelijk contact op met het plaatselijke kantoor.

Vergeet niet het vakantiehuis uiterlijk om 10.00 uur te verlaten, zodat er genoeg tijd is om het vakantiehuis weer gereed te maken voor de volgende vakantiegasten.

 

Achtergelaten bezittingen

Mocht u per ongeluk persoonlijke bezittingen in het vakantiehuis achter gelaten hebben, dan is het plaatselijke kantoor van Sol og Strand graag behulpzaam met het nasturen van deze bezittingen. Porto voor het verzenden van door u vergeten voorwerpen, alsmede een bedrag van DKK 100 voor verwerkingskosten, worden verrekend met de waarborgsom. Sol og Strand is niet aansprakelijk voor achtergelaten spullen die vervolgens niet gevonden kunnen worden.

Afrekening verbruik

Verbruikskosten (zie huurbewijs), zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. De prijzen voor electriciteit en telefoon zijn vaste prijzen. De prijzen voor gas, water, olie en dergelijke kunnen daarentegen variëren. Meer informatie vindt u op de huurvoucher, bij de huispresentatie op de website en op het afrekeningsformulier voor verbruik. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Bij aankomst
De welkomstkaart is bij aankomst al ingevuld met de getallen van de meters. Gelieve deze getallen in te vullen op het speciale formulier dat u bij het sleutelafhaalpunt ontvangen hebt.

Let er op dat er vanwege de voorverwarming van het vakantiehuis - in de periode 01/11 tot 30/4 - een verschil kan optreden tussen de feitelijke meterstand en de op het hiervoor bestemde formulier vermelde meterstand. Als huurder betaalt u echter alleen voor de verwarming, de service-/onderhoudswerkzaamheden zijn bij de prijs inbegrepen. Hetzelfde geldt voor vakantiehuizen met een standwaterbubbelbad (bubbelbad dat permanent met water gevuld is) en/of zwembad. Vakantiehuizen met een zwembad hebben een hoger energieverbruik vanwege de veiligheidscontrole van de waterkwaliteit. In alle vakantiehuizen met een standwaterbubbelbad wordt het water voor uw aankomst ververst, en eventueel ook tijdens uw verblijf. Het verwarmen van het water kost dan ook wat extra energie. U betaalt echter alleen voor het verwarmen van het water, niet voor de controles.

Bij vertrek
Bij vertrek dient u de meters af te lezen en het getal/ de getallen, op het formulier te schrijven, alsmede het verbruik uit te rekenen.

Het formulier levert u in bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand. Het eindbedrag wordt verrekend met de door u betaalde waarborgsom. Het resterende bedrag van de waarborgsom, zal binnen 2 weken op uw rekening worden bijgeschreven. Zie Waarborgsom.

NB! De elektriciteitsmeter bevindt zich vaak buiten de vakantiewoning. De meeste elektriciteitsmeters in Denemarken hebben geen komma. Alle getallen zijn hele kilowatturen, ook het laatste cijfer dat met rood aangegeven kan zijn. Zie ook elektriciteitsverbruik.

Afval

Op zaterdag, gewoonlijk de dag van aankomst, wordt er bij de vakantiehuizen geen vuilnis opgehaald. Het kan daarom voorkomen dat het afval bij uw aankomst niet is afgehaald. In de meeste gevallen kunt u bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand informatie krijgen op welke dag het vuilnis verwijderd wordt. Denk eraan dat alleen originele vuilniszakken worden meegenomen. De zakken mogen niet verder worden gevuld dan tot de stippellijn - anders worden deze niet meegenomen! Mocht u een extra afvalzak nodig hebben, dan kunt u terecht bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, de dichtstbijzijnde kruidenier of het VVV-kantoor.

Van september tot mei wordt het afval in sommige gebieden maar één keer in de twee weken opgehaald. Mocht dit problemen opleveren, neemt u dan contact met ons op. Zet u alstublieft geen open afvalzakken, dozen en blikken e.d. buiten neer, aangezien dit katten, ratten en ander ongedierte aantrekt.

 

Allergie

Wij kunnen niet garanderen, dat er vóór uw verblijf geen honden/katten e.d. in het vakantiehuis zijn geweest - ook daar waar huisdieren niet toegestaan zijn - aangezien de huiseigenaar zelf een hond of kat zou kunnen hebben. In zowel het voor- als naseizoen kan de vakantiewoning gedurende een langere periode leeg gestaan hebben, waardoor het vochtiger en klammer aan kan voelen als dat u van thuis gewend bent. Dit probleem is echter, als u even de woning opwarmt en doorlucht, binnen ca. één etmaal verholpen.

 

Zekering bij ziekte o.m.

Als verplicht onderdeel van de huurovereenkomst verzekert Sol og Strand de huurder tegen kosten in geval van ziekte e.d. De voorwaarden staan beschreven in de Huurvoorwaarden.

 

Adders

Adders wonen in heide- moeras- en duingebieden, in naaldbossen en droge loofbossen. Door hun camouflagekleuren zijn ze moeilijk te zien. Ze zijn schuw en verdwijnen meestal voordat u ze ziet. Ze zijn normaal 60-80 cm. lang. Ze zijn grijs of bruin met een donkere of zwarte zigzagstreep op hun rug. Maar er zijn ook effen roestbruine en zwarte adders.

Gedrag
Adders zijn schuwe dieren en normaal niet buitengewoon agresssief. Ze moeten zich bedreigd voelen, voordat ze bijten. Dus trap niet op een adder en pak er geen op. Maak lawaai door op de grond/het gras te stampen, zodat ze kunnen horen dat er iets groots aankomt. Gebruik eventueel een stok om in het gras vóór u te steken, zodat ze vluchten.

Beet
Adders bijten normaal op een afstand van 3-6 cm. en kunnen zelden hun prooi bereiken als die meer dan 20 cm. van hen verwijderd is.
Mensen reageren zeer verschillend op een adderbeet. Sommigen hebben helemaal geen symptomen, terwijl anderen een ernstige vergiftiging oplopen en erg ziek worden. Deze variaties zijn te wijten aan onder meer de hoeveelheid gif die het lichaam binnengedrongen is, de leeftijd van de persoon, zijn/haar gewicht, de plek van de beet, de mate van lichamelijke activiteit na de beet, en eventuele overgevoeligheid voor het gif. Kinderen, zwangere vrouwen en hartpatiënten vormen een risicogroep voor wie het gif problemen kan opleveren.

Eerste hulp aan mensen
Mensen die gebeten zijn, moeten stilzitten! Leg het lichaamsdeel waar de beet zit zo hoog mogelijk en laat de beet met rust. Vervoer de persoon op de voorzichtigste manier naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

Eerste hulp aan honden
Behandel uw hond rustig en hou het lichaamsdeel waar de beet zit helemaal stil. Draag of vervoer de hond naar de dierenarts.

NB: Adders zijn beschermde dieren in Denemarken en ze mogen niet gedood worden.

(Bron: Skov og Naturstyrelsen (Bos- en Natuurbescherming) j.nr. SNS-401-00626)

 

Afstand

De op de website vermelde afstanden zijn opgegeven naar beste weten, en zijn hemelsbreed geschat. Dit betekent dat een wandeling of autorit in realiteit langer kan zijn als de aangegeven, hemelsbreed geschatte afstand. Omwille van de natuur gelieve u zoveel mogelijk gebruik te maken van de uitgezette paden en of wegen. Een korte afstand tot het strand betekent dus niet altijd dat u direct naar het strand kunt lopen, bijvoorbeeld vanwege een particulier stuk grond of steile kusten. Het is ook niet altijd vanzelfsprekend dat er geen weg/pad is tussen de vakantiewoning en het strand. Wees erop opmerkzaam dat de afstand bij eb, laag water, langer is als aangegeven in de huispresentatie. Let er op dat de afstand naar de dichtstbijzijnde kruidenier kan variëren, aangezien sommige kruidenierswinkels alleen open zijn tijdens het hoogseizoen.

 

Afvoer

Maandverband, tampons, watten, luiers e.d. mogen niet in het toilet worden geworpen, dit kan verstoppingen veroorzaken. Bij hevige regen kunnen er tijdelijke problemen ontstaan met de afvoer van toilet en douche. Voedselresten, frituur- en bakvet, mogen niet door de gootsteenafvoer of het toilet worden gespoeld! Als u dit verbod negeert, zijn de kosten van de rioolreiniging voor uw rekening.

 

Annulering

Alle boekingen kunnen natuurlijk, tegen redelijke annuleringskosten, geannuleerd worden. Deze annuleringskosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u uw boeking wilt annuleren.

Annuleringskosten voor het gehuurde vakantiehuis via Sol og Strand:
Tot 70 dagen voor aankomst: 20 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 70
69 tot 35 dagen voor aankomst: 33 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 70
34 tot 14 dagen voor aankomst: 75 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 70
Van 13 dagen voor aankomst: 90 % van het totaal huurbedrag, minimaal EUR 70

Overdracht huurovereenkomst
Het is de huurder toegestaan - tegen administratiekosten van EUR 70 - de huurovereenkomst over te dragen aan een andere huurder. In voorkomend geval dienen beide betrokken partijen Sol og Strand hier schriftelijk van op de hoogte te stellen.


B

Badkamer/douche

In Deense vakantiehuizen kunnen de badkamers soms erg klein zijn. Gewoonlijk is er een handdouche aanwezig, vaak met muurhouder. Er is niet altijd een douchegordijn en de afvoer bestaat gewoonlijk uit een rooster in de vloer. Doucheruimten met een opstaande rand komen zelden voor. Doucheruimten/-cabines zijn vaak erg klein. Het is niet vanzelfsprekend dat er net zoveel kasten en haakjes voor handdoeken, plankjes e.d. zijn als u thuis gewend bent.

Barbeque

Enkele vakantiewoningen zijn voorzien van een barbeque, welke u gratis kunt gebruiken. Sol og Strand is echter niet aansprakelijk voor de staat van de barbeque. Indien u gebruik maakt van een weggooi-barbeque, dan mag deze niet direct op een houten ondergrond geplaatst worden, aangezien dit brandmerken kan achterlaten. Na gebruik dient de barbeque compleet afgekoeld te zijn, eer deze bij het afval gezet wordt.

Bedlinnen

Linnengoed is niet bij de huur van een vakantiehuis inbegrepen. U kunt zelf beddengoed, handdoeken en theedoeken e.d. meenemen of een linnenpakket bij ons bestellen. Helaas is het niet in alle gebieden mogelijk om een linnenpakket bestellen. Linnengoedpakket op zijn laatst 3 dagen voor aankomst bestellen. Een linnenpakket is voor één persoon en bestaat uit, laken, dekbedovertrek, sloop, 2 handdoeken en een theedoek. Prijs is afhankelijk van de lengte van uw verblijf en zonder wissel van linnengoedpakket. In de meeste gevallen dient u zelf de gehuurde linnengoedpakket af te halen. Nadere informatie over het afhalen en weer inleveren van de linnengoedpakket ontvangt u bij het afhalen van de sleutel van de vakantiewoning. De prijzen voor linnenpakketten staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Blikseminslag

Het relais

De stoppenkast zit normaal gesproken aan de binnenkant van de uitwendige electriciteitsmeter. Het relais slaat aan door de knop omhoog te duwen of de knop te draaien van 0 naar 1. Het relais kan ietwat stroef zijn. Alle zekeringgroepen moeten op 1 staan.

Als het relais steeds weer wordt uitgeschakeld, moet u alle zekeringgroepen uitschakelen. Schakel het relais dan weer in door dit op 1 te zetten. Schakel vervolgens een voor een de zekeringgroepen in om na te gaan welke zekeringgroep ervoor zorgt dat het relais wordt uitgeschakeld.

Als u de zekeringgroep heeft gevonden waar het probleem zit, laat u deze uitgeschakeld. Schakel de andere groepen in. Zet daarna weer stroom op het HFI-relais en neem contact op met het plaatselijke kantoor.

Zekeringen

De stroom kan zijn uitgevallen doordat er een zekering is gesprongen.

Keramische zekeringen
Schakel de stroom uit en haal de zekering uit de houder. Afhankelijk van het type moet u de houder eruit schroeven of een klein laatje naar beneden duwen en naar buiten trekken.

De zekering is intact als er een grijs of rood ”plugje” aan het uiteinde te zien is. Als er geen ”plugje” te zien is, moet de zekering worden vervangen. Soms blijft het plugje echter zitten, ook als de zekering is gesprongen. In dat geval moet u dit uitproberen met een nieuwe zekering.

Normaal gesproken zijn er reservezekeringen aanwezig in het vakantiehuis. Als dit niet het geval is, verzoeken wij u zelf zekeringen te kopen, waarna u op vertoon van het betalingsbewijs uw geld terug kunt krijgen bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand.

Vergeet niet dat de nieuwe zekering dezelfde ampère moet hebben als de oude.

Automatische zekeringen
Automatische zekeringen kunnen niet vervangen worden. Een automatische zekering is ingeschakeld als deze op 1 staat en naar boven is geduwd.

Sommige automatische zekeringen zijn voorzien van een rood vakje waarin On staat als de zekering is ingeschakeld. Als de zekering is uitgeschakeld, staat er Off in een groen vakje.

Als de zekering steeds weer wordt uitgeschakeld, wordt er te veel stroom gebruikt. Schakel dan een aantal elektrische apparaten in het vakantiehuis uit, bijv. de waterkoker.

Boot

Indien er bij het vakantiehuis een boot aanwezig is, dan dient u zelf, overeenkomstig de Deense wetgeving, voor reddings-/zwemvesten te zorgen c.q. te huren. Het niet gebruiken van reddings-/zwemvesten, kan een boete opleveren. In enkele gevallen zijn er in de vakantiewoning reddingsvesten aanwezig, controleert u dan of deze goed passen en het lichaamsgewicht niet het drijfvermogen van het reddingsvest overschrijdt. Het is niet toegestaan om langer als 1500 meter uit de kust te varen. Vergeet niet een hoosemmertje, zaklantaarn, mobieltelefoon, kaart, kompas, geschikte kleding en extra brandstof voor motorboten mee te nemen.

Bedden

De bedden in de vakantiehuizen kunnen van maat verschillen. De lengte van de bedden variëren van 1,80 tot 2,00 meter. Tweepersoonsbedden, die gewoonlijk uit één matras bestaan, kunnen in de breedte variëren van 1,20 tot 1,80 en eenpersoonsbedden variëren van 70 tot 90 cm breed.
De bovengenoemde afmetingen gelden alleen voor bedden en niet voor slaapbanken, die niet per definitie aan de vermelde afmetingen voldoen. De bedden kunnen voorzien zijn van schuimrubber matrassen, en niet alle stapelbedden hebben altijd een hekje en een laddertje.

Boiler

De meeste boilers hebben een inhoud van ca. 30 liter (2 x douche). Daarom adviseren wij verschillende douchetijdstippen aan te houden als er meer dan 2-3 personen zijn die willen douchen. Sommige vakantiehuizen beschikken echter over twee warmwaterreservoirs. De boiler zet je aan door de temperatuurknop in het midden te zetten. Het water is ca. 30 minuten later warm. Is er geen warm water, dan kan het zijn dat de overkookzekering af is geslagen. Deze zet je weer aan door op een kleine knop aan de onderkant van de boiler te drukken, er kan ook apart een knop hiervoor zijn aangebracht.

Brandhout/houtkachel

Indien dit niet uitdrukkelijk bij de presentatie van het vakantiehuis vermeld staat, dan is het brandhout voor de houtkachel niet bij de huurprijs inbegrepen. Vaak kun je aan de kant van de weg, en bij de plaatselijke kruidenier, zakken met brandhout kopen. Het brandhout bij de vakantiewoning is van de eigenaar en mag niet gebruikt worden. In enkele gevallen kunt u hiervan, tegen betaling, toch gebruik maken. Informatie hierover vindt u in dit geval in de vakantiewoning. Betaling geschiedt direct aan de eigenaar, het bedrag laat u achter in de vakantiewoning. Bij extreme weersomstandigheden kan het voorkomen, dat u geen gebruik kunt maken van de houtkachel aangezien de rook in de schoorsteen terug slaat. Het is alleen toegestaan om met krantenpapier (voor het aansteken van de kachel) en droog, chemisch onbehandeld hout te stoken. Hout dat gevonden is op het strand, bevat zout, dit kan schadelijk zijn voor de houtkachel. Gebruik dus géén strandhout! Vaak zal er bij aankomst, as in de houtkachel te vinden zijn. Dit komt doordat de as bij vertrek van de vorige huurder nog warm was. Laat warme as gewoon in de kachel liggen, in plaats van op een ongecontroleerde plek nabij het vakantiehuis of op het perceel. Oververhitting van de houtkachel kan brandgevaar opleveren, en de houtkachel beschadigen.


C

Caravan/Gasten

Er mogen niet meer personen overnachten als aangegeven in de huispresentatie, aangezien het afvoersysteem van het vakantiehuis hier niet op is berekend. Daarom is het eveneens niet toegestaan om tenten, caravans en/of campers op het perceel te plaatsen. Als er meer personen in het huis overnachten dan is toegestaan, zal het overtollige aantal personen worden weggestuurd.


D

Deuren/Ramen

SlotinstructieSommige vakantiehuizen hebben een vergrendelingssysteem waarbij de klink eerst naar boven moet worden geduwd voordat de sleutel kan worden omgedraaid. Als een raam of terrasdeur een kantelfunctie heeft, sluit het raam dan eerst volledig voordat u van de normale stand op de kantelfunctie overgaat.

Vergeet niet alle ramen en deuren te sluiten voordat u het vakantiehuis verlaat. Uw meegebrachte eigendommen zijn niet door ons verzekerd. Pas daarom goed op uw waardevolle spullen, zoals tablets en camera’s.

NB Bij wisselende weersomstandigheden (nat-droog, warm-koud) kunnen deuren en ramen wat uitzetten, waardoor ze soms moeilijk te openen en te sluiten zijn.

Droger

Veel vakantiehuizen zijn uitgerust met een wasdroger. In sommige gevallen is er sprake van een wasdroger in combinatie met een wasmachine. Let op de gebruiksaanwijzing. Mogelijk staat de wasdroger in de gereedschapsruimte.

Dekbedden

Er zijn dekbedden en kussens beschikbaar voor alle bedden in het vakantiehuis, behalve de kinderbedjes. U kunt beddengoed bij ons huren of dit zelf meenemen. Zie onder de punten Linnengoedpakket en Kinderbedje.

Dieren in Denemarken

Denemarken heeft een rijke, veelzijdige fauna omdat de Deense natuur de juiste levensvoorwaarden biedt voor een lange reeks in het wild levende dieren. In de Deense natuur kunt u het geluk hebben om dieren tegen te komen zoals edelherten, reeën, damherten, eekhoorns, vossen en hazen en ook padden en reptielen. Denemarken heeft bovendien een rijk vogelleven met onder meer diverse mees- en mussoorten, waadvogels, roofvogels, eenden en zwanen. Wij verzoeken u de katten in de omgeving van uw vakantiehuis niet te voeren. Als de katten gevoerd worden, zullen ze het na het vakantieseizoen moeilijk krijgen om zichzelf te redden. De meeste dieren in Denemarken zijn volledig ongevaarlijk, maar er zijn sommige dieren waar u voor moet oppassen. Dat kunnen bijvoorbeeld dieren als adders, teken, pietermannen, wespen/bijen en schijfkwallen zijn. Zie elders op deze pagina voor meer informatie.


E

Eindschoonmaak

De eindschoonmaak van de vakantiewoning neemt ca. 2-4 uur in beslag, afhankelijk van de grootte van de vakantiewoning, en dit is hard werken.
Wilt u zelf voor de eindschoonmaak zorgen, denk er dan aan dat Sol og Strand, direct na uw vertrek controleert of de eindschoonmaak goed is uitgevoerd. Mocht de eindschoonmaak niet in orde zijn, dan ontvangt u van Sol og Strand een extra rekening voor die tijd gebruikt aan extra schoonmaak.

Als vakantiegast bent u zelf verantwoordelijk voor het volgende, dat dus niet bij de eindschoonmaak van Sol og Strand is inbegrepen:

 • afwassen
 • opruimen binnen en buiten
 • schoonmaken van grill en tuinmeubels
 • vuilnisbakken legen en lege flessen wegbrengen e.d.
 • verwijden van huisdierharen

Vergeet dan ook niet om theedoeken, vaatdoekjes en schoonmaakmiddelen mee te nemen. Huurt u linnengoedpakket, dan is er in elk pakket één theedoek. Zie Linnengoedpakket.

Een eindschoonmaak omvat het volgende:

 • ramen wassen
 • vloeren stofzuigen en dweilen
 • tafels en kastdeurtjes afdoen, badkamer en toilet schoonmaken

Vakantiehuizen met swimmingpool en of whirlpool vereisen een grondige eindschoonmaak, wij raden onze vakantiegasten dan ook aan om deze eindschoonmaak - tegen betaling - aan ons over te laten. Mocht u toch zelf de eindschoonmaak willen doen, denk er dan aan om schoonmaakmiddelen mee te nemen.

U kunt een eindschoonmaak boeken tegelijkertijd met de boeking van het vakantiehuis en bij het plaatselijke servicekantoor kunt u tot 3 dagen voor vertrek.

De prijzen voor eindschoonmaak staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Elektriciteitsverbruik

Vakantiehuizen zonder zwembad of bubbelbad
Afhankelijk van het seizoen verbruiken onze vakantiegasten gemiddeld 6,6 kWh per persoon per dag.
In de warmste zomermaand is het gemiddelde 2,5 kWh en in de koudste wintermaand 13 kWh per persoon per dag.

Vakantiehuizen met bubbelbad, zonder zwembad
Afhankelijk van het seizoen is het elektriciteitsverbruik gemiddeld 8 kWh per persoon per dag.
In de warmste zomermaand is het gemiddelde 3,5 kWh en in de koudste wintermaand 18 kWh per persoon per dag.

Vakantiehuizen met zwembad
Afhankelijk van het seizoen is het elektriciteitsverbruik gemiddeld 16 kWh per persoon per dag.
In de warmste zomermaand is het gemiddelde 9,5 kWh en in de koudste wintermaand 27 kWh per persoon per dag.

Voorbehoud
Het elektriciteitsverbruik in een energiezuinig vakantiehuis is gemiddeld 15% lager.
De elektriciteit voor het verwarmen van een sauna is niet in het gemiddelde verbruik meegerekend.
Het gemiddelde is gebaseerd op een gemiddeld aantal personen per m2. Als u met weinig personen een groot vakantiehuis huurt, moet u er rekening mee houden dat het verbruik hoger is dan het gemiddelde.

Deense vakantiehuizen worden normaal gesproken elektrisch verwarmd. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik is gebaseerd op vakantiehuizen met elektriciteit als primaire warmtebron. In vakantiehuizen met andere warmtebronnen, zoals een stookolieketel of stadsverwarming, zal het elektriciteitsverbruik minder hoog zijn. Daarentegen zullen er kosten zijn in verband met de stookolie of de stadsverwarming. Bij het gemiddelde verbruik is geen rekening gehouden met het gebruik van een houtkachel.

Prijzen en afrekening
De verbruiksprijzen vindt u onder het menu-item Prijzen bij elk afzonderlijk vakantiehuis. Daarnaast staan de verbruiksprijzen vermeld in uw huurcontract.

Voor het afrekenen van uw stroomverbruik gelieve onder Afrekening verbruik te kijken.

Electriciteit

stikkontakterAl onze vakantiehuizen hebben electriciteit (220V). In Denemarken heeft het stopcontact twee ronde gaten of drie gaten (230 volt met aarding). Zie figuur C en K.

Nederlandse stopcontacten zijn van het type C.

De meter zit buiten de vakantiewoning, open de deksel en lees het getal af, in Denemarken zijn practisch alle electriciteitsmeters zonder komma - alle cijfers zijn in hele kilowatt.

Stroomuitval kan veroorzaakt worden door een stop of een groep stoppen (zie relais en zekeringen).

Kijk voor afrekening en stroomverbruik bij Verbruiksafrekening.


F

Fietsen

Bij enkele vakantiehuizen zijn er fietsen aanwezig, hiervan kunt u dan ook gebruik maken. Sol og Strand is echter niet verantwoordelijk voor de staat waarin deze fietsen verkeren en eventuele mankementen.

Fornuis en oven

Inductiekookplaten schakelt u in door een pan of koekenpan op de gewenste kookzone te zetten. Druk vervolgens een paar seconden op de aan-uitknop en daarna snel op de gewenste kookzone. Wij verzoeken u vriendelijk de oven na gebruik en voor vertrek grondig schoon te maken, zodat deze in goede staat wordt achtergelaten voor de volgende vakantiegasten. Hetzelfde geldt voor de magnetron.

Foto's

Samen met de presentatie van uw vakantiehuis, ontvangt u de bijbehorende fotos. Is er sprake van een nieuw vakantiehuis, of een vakantiehuis dat nog in aanbouw is, (let op het bouwjaar) dan wordt er gebruik gemaakt van modelfoto's en -tekeningen. U wordt dan ook vriendelijk verzocht om extra opmerkzaam te zijn op de tekst en diverse symbolen op de tekening van de huispresentatie. Is er sprake van een modelfoto, dan is dit aangegeven. De markering vindt u links onder in de hoek. Het kan voorkomen dat een vakantiehuis afwijkt van de getoonde foto omdat de eigenaar bijvoorbeeld het huis geschilderd heeft of bijvoorbeeld een deel van het interieur heeft vervangen.


G

Gasten

Er mogen niet meer personen overnachten als aangegeven in de huispresentatie, aangezien het afvoersysteem van het vakantiehuis hier niet op is berekend. Daarom is het eveneens niet toegestaan om tenten, caravans en/of campers op het perceel te plaatsen. Als er meer personen in het huis overnachten dan is toegestaan, zal het overtollige aantal personen worden weggestuurd.

Gratis activiteitencentrum

Verschillende gratis binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen. Alle activiteiten bevinden zich op loopafstand van het zomerhuisje. De vele activiteiten van het centrum staan bij de beschrijving van het huisje vermeld (zie menu-item Activiteitencentrum).

Grootte

De grootte van het vakantiehuis (m2) wordt gemeten langs de buitenmuren van de woning (exclusief terras). Er is zelden sprake van een afscheiding rond het perceel (heg, hek e.d.). De grootte van het perceel staat in de presentatie van het huis aangegeven. Dit betekent echter niet altijd dat het aantal vierkante meters overal begaanbaar is, aangezien er bomen en struiken e.d. op het perceel kunnen staan. Sommige percelen liggen zo dicht bij het strand, dat een deel van het perceel als voetpad naar het strand wordt gebruikt.


H

Huisdieren

Huisdieren zijn alleen toegestaan als dit vermeld staat in de huisbeschrijving. Hier staat eveneens vermeld hoeveel huisdieren er in de vakantiewoning zijn toegestaan (1, 2 of meerdere). Indien u huisdieren meeneemt, dan wordt hiervoor, per huurvoucher, een extra vergoeding in rekening gebracht. De kosten vindt u bij de huispresentatie op de website en op de huurvoucher. De huurder is aansprakelijk voor eventuele schade die zijn huisdier in de vakantiewoning aangericht heeft, zoals bijv. krassen, schrammen, vlekken op vloeren en/of meubels etc. Wij vragen om uw begrip voor het feit dat alle honden- en kattenharen uit de vakantiewoning verwijderd dienen te zijn eer u vertrekt, dit geldt óók als u een eindschoonmaak besteld heeft. Honden en katten mogen niet alleen in het vakantiehuis worden achtergelaten. Honden zijn normaal gesproken toegestaan op de Deense stranden, hoewel u volgens de Deense wetgeving -uw hond aangelijnd moet hebben. Ook op het perceel van de vakantiewoning dient u de hond aangelijnd te hebben, dit met het oog op eventuele buren. Honden, katten en fretten die binnen de EU reizen, dienen in het bezit te zijn van een dierenpaspoort waaruit blijkt dat het dier gevaccineerd is tegen rabiës. De pas is alleen verkrijgbaar indien de vaccinatie minstens 3 weken voor vertrek plaats heeft gevonden. Uw huisdier dient een chip te dragen zodat het makkelijk geïdentificeerd kan worden. Let bovendien ook op de eventuele regels met betrekking tot de het in- en uitreizen met hond en/of kat naar Denemarken en weer terug naar Nederland. 13 hondenrassen zijn verboden in Denemarken. Dit verbod geldt tevens voor mensen die hun hond mee willen nemen op vakantie. Gelieve contact op te nemen met de Deense ambassade voor meer informatie hierover.

 

Huispresentatie

De presentatie van de vakantiewoningen, welke in privé-bezit zijn, zijn opgesteld naar beste weten. Wijzigingen en of drukfouten onder voorbehoud. De inventaris wordt per huis weergegeven en is natuurlijk afhankelijk van de smaak van de huiseigenaar.
De getoonde plattegronden zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven, maar dienen slechts ter indicatie. Afwijkingen met betrekking tot de indeling van de bedden kunnen dan ook voorkomen. Voor de duidelijkheid van de plattegrond zijn terrassen, bovenverdiepingen en/of kelders vaak niet op de plattegrond aangegeven.

Huishoudelijke apparaten / Speciale inventaris

Veel vakantiehuizen zijn voorzien van bijvoorbeeld een wasmachine, droger, vaatwasser en magnetron, eventuele mankementen aan deze apparaten kunnen niet altijd in het weekend verholpen worden, maar Sol og Strand doet er natuurlijk alles aan om het mankement zo spoedig mogelijk te verhelpen. Sol og Strand is niet aansprakelijk voor korte onderbrekingen.


I

Informatie

In elke vakantiewoning is een nuttige en practische informatiemap van Sol og Strand aanwezig. Lees deze map altijd eventjes door. Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met Sol og Strand. Mocht u van mening zijn dat een bepaalde informatie in de map ontbreekt, bel of mail ons dan even.

Internet

Heeft u een vakantiehuis gehuurd met een internetaansluiting dan dient u, indien niet anders aangegeven in het huurcontract, zelf een PC alsmede pc-kabels mee te nemen. De PC dient voorzien te zijn van een ethernetkaart en software. Draadloos netwerk (WLAN) is niet altijd ter beschikking in de vakantiehuizen. Het internetverbruik is gratis.

Inkopen

Over het algemeen zijn de winkels in Denemarken open van 10u00 tot 17u30. Op vrijdag sluiten de winkels pas om 19u00. Op zaterdag zijn ze open in de voormiddag van 10u00 - 12u00 of 13u00. Winkelcentra hebben langere openingstijden en een aantal winkels zijn ook op zondag open. Verschillende warenhuizen houden van ’s morgens tot ’s avonds open, elke dag van de week, het hele jaar door.
De afstand tot de dichtstbijzijnde inkoopsmogelijkheden staat in de huispresentatie. Opgelet, de afstand tot de dichtstbijzijnde winkelier kan varieren aangezien sommige winkelzaken enkel open zijn tijdens het hoogseizoen.


J

Jeugdgroepen

Zijn jullie alle 15 - 25 beschouwen wij jullie als een jeugdgroep! Om bij Sol og Strand een vakantiehuis te huren, dient men minimaal 18 jaar oud te zijn. In enkele gevallen dienen jeugdgroepen van te voren van de huiseigenaar toestemming te hebben, eer het huurcontract bindend is. In enkele gevallen wordt er een extra waarborgsom verlangd. Diegene op wiens naam het huurcontract staat, dient zelf, in de gehuurde vakantiewoning aanwezig te zijn. In geval van schade of vandalisme aan/in het huis, zal een eventuele rekening toegezonden worden aan de persoon die vermeld staat op het huurcontract.


K

Kastruimte

De aagegeven kastruimte kan in enkele gevallen bestaan uit smalle kleine kasten eventueel alleen met een gordijn of volledig open kasten.
In enkele kasten en of laden kunnen zich privé voorwerpen bevinden, welke eigendom zijn van de huiseigenaar. U dient er rekening mee te houden dat de kastruimte over het algemeen beperkt is en niet elke kamer kastruimte heeft. Wij kunnen dan ook niet garanderen dat er ruimte is voor alle meegebrachte kleding. Er zijn niet altijd kledinghangers aanwezig.

Kinderbedje

Veel van onze vakantiehuizen zijn voorzien van een of meer kinderbedjes waar u gratis gebruik van kunt maken. Dit staat dan vermeld in de huispresentatie. Mocht u meer kinderbedjes nodig hebben dan in het vakantiehuis aanwezig zijn, dan kunt u deze in de meeste gebieden in Denemarken via ons huren. Onze kinderbedjes zijn zogeheten weekendbedjes van ca. 60 cm x 110 cm, geschikt voor kinderen tot 4 jaar. Wij leveren de bedjes met matras maar zonder dekbed, hoofdkussen en lakens. Let er even op dat het niet vanzelfsprekend is dat er plaats is voor het kinderbedje in de slaapkamers van de vakantiewoning. In de meeste gevallen dient u zelf het gehuurde kinderbedje af te halen, normaal gesproken daar waar u ook de sleutel afhaalt. Meer informatie hierover ontvangt u als u de sleutel afhaalt.  De prijzen voor kinderbedjes staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld. Kinderbedjes op zijn laatst 3 dagen voor aankomst bestellen.

Klachten/reclamaties

Eventuele reclamaties dient u per omgaande te melden bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand (telefoonnummer en adres staan vermeld op het huurbewijs. Indien het plaatselijke verkoop- en servicekantoor gesloten is, kunt u zich wenden tot het hoofdkantoor van Sol og Strand, telefoonnummer +45 99 44 44 44, faxnummer +45 99 44 44 45.

Reclamaties/klachten over de schoonmaak dient u direct op de aankomstdag te melden bij Sol og Strand. Eventuele andere reclamaties/klachten dient u ook aan ons mede te delen zodat deze verholpen kunnen worden. Vakantiegasten zijn, volgens de Deense wetgeving verplicht Sol og Strand een redelijke kans te geven om eventuele problemen te verhelpen die door de vakantiegast aangemeld zijn. Een eventuele schadevergoeding wordt berekend vanaf het tijdspunt dat Sol og Strand van de reclamatie/klacht op de hoogte is gesteld.

BELANGRIJK!!!! Indien u besluit de vakantiewoning te verlaten zonder Sol og Strand hiervan mondelijk op de hoogte te hebben gesteld, en zonder Sol og Strand de mogelijkheid te geven eventuele gebreken/problemen te verhelpen, kan Sol og Strand niet verplicht worden tot het uitbetalen van een schadevergoeding aangezien u zodoende Sol og Strand niet de mogelijkheid heeft gegeven de eventuele gebreken te verhelpen.

Kwaliteits garantie

Onze plaatselijke consulenten, controleren doorlopend of de zomervakantiehuizen ook aan de standaardeisen van Sol og Strand voldoen. U kunt er dus rustig vanuit gaan dat het vakantiehuis aan de standaard voldoet zoals aangegeven in de huispresentatie.

Keuken inventaris

De keukeninventaris in het vakantiehuis bestaat gewoonlijk uit een aantal glazen, kopjes, borden en bestek dat overeenkomt met het maximum toegestane aantal personen. De keukenuitrusting kan samengesteld zijn uit diverse soorten bestek en serviesgoed. Over het algemeen zijn er minder pannen aanwezig als in een privé-huishouden. Eierdopjes en eierlepeltjes behoren niet tot de standaarduitrusting van de vakantiehuizen. Kookpannen, braadpannen en de oven dient u na gebruik schoon achter te laten. Dit geldt ook als u een eindschoonmaak besteld heeft. Mocht u met meerdere families gebruik maken van de vakantiewoning, of woont u met meerdere families in de buurt van elkaar en eten jullie samen, dan dient u er zelf voor te zorgen dat bestek, pannen e.d. terugkomen in de desbetreffende vakantiewoning.

Kinderstoel

Het staat in de huispresentatie vermeld indien er een kinderstoel in de vakantiewoning aanwezig is. Indien u meerdere kinderstoelen nodig heeft als er eventueel aanwezig zijn in de vakantiewoning, dan kunt u deze in de meeste gebieden in Denemarken via ons huren. Kinderstoelen op zijn laatst 3 dagen voor aankomst bestellen. In de meeste gevallen dient u zelf de gehuurde kinderstoel af te halen, normaal gesproken daar waar u ook de sleutel afhaalt. Meer informatie hierover ontvangt u als u de sleutel afhaalt. De prijzen voor kinderstoelen staan bij elk afzonderlijk huis onder het menu-item Prijzen vermeld.

Klachteninstantie

Sol og Strand is lid van Feriehusudlejernes Brancheforening, die een aantal eisen stelt aan hun leden waardoor zekerheid en kwaliteit garandeerd kan worden bij het huren van een vakantiehuis. Feriehusudlejernes Brancheforening heeft een eigen klaagorgaan, namelijk Ankenævnet for Feriehusudlejning. Bij Sol og Strand doen wij onze uiterste best om zowel kleine als grotere problemen tijdens uw vakantie op te lossen. Indien u niet tevreden bent over de manier waarop wij evt. problemen verholpen hebben, kunt u een onpartijdige uitspraak krijgen van het klaagorgaan Ankenævnet for Feriehusudlejning.

Koelkast

De koelkast kan bij aankomst uit zijn. Het contact bevindt zich achter de koelkast, aan de muur naast de koelkast of in een keukenkastje. Bij aankomst zet u de koelkast aan en zet de temperatuur op de middenstand, dit geeft vanaf het begin de beste koeltemperatuur. U kunt later, indien nodig de temperatuur verder regelen.


L

Lawaai

Terwijl u vakantie houdt, gaat het dagelijkse leven in Denemarken gewoon door. In Denemarken is het toegestaan om in de vakantieperiode te bouwen tussen 06.00 - 22.00 uur. Sol og Strand streeft er naar u te informeren over geluidsoverlast van eventuele bouwplaatsen. Het kan ook voorkomen dat u geluidsoverlast heeft van bijv. restaurants, vliegtuigen, auto's, motorboten, militaire oefeningen etc. waar Sol og Strand niet over geïnformeerd is. Wij kunnen hiervoor dan ook niet aansprakelijk gesteld worden. Mocht het voorkomen dat andere vakantiegasten te veel lawaai maken, dan dient u zelf contact met deze vakantiegasten op te nemen, ook hiervoor is Sol og Strand niet aansprakelijk.

Ligging

Hoewel dit niet altijd duidelijk op de fotos te zien is, liggen de meeste vakantiewoningen dicht bij elkaar, en daarom kan de presentatie van een vrije ligging verkeerd zijn. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het plaatselijke kantoor van Sol og Strand. Een vakantiewoning kan als 'kindvriendelijk' of 'rustig gelegen' omschreven zijn, ondanks dat er een straat/weg in de nabije omgeving ligt. Kindvriendelijke ligging betekent namelijk niet, dat de woning in de nabijheid van een zandstrand gelegen is.


M

Militaire oefeningen

In de volgende gebieden worden vaak militaire oefeningen gehouden: Hevring, Jægerspris, Kulsbjerg, Melby, Nymindegab, Oksbøl/Blåvand, Ho, Vejers, Rømø, Lystrup, Raghammer, Sjællands Odde, Grærup, Sømarken en Tranum/Rødhus. De militaire oefenactiviteiten zijn gedurende de vakantieperiode sterk beperkt en worden veelal van te voren in de plaatselijke kranten aangekondigd.

Mini-Vakantie

Mini-Vakantie is een verblijf van 2 tot 5 overnachtingen. Bij vele vakantiehuizen kan je nu al je Minivakantie boeken. Sommige vakantiehuizen kunnen echter pas na 4 weken voor aankomst onder die formule geboekt worden. Hier gaat het dan vooral om vakantiehuizen met een zwembad.
Opgelet, de kostprijs van 2 overnachtingen is vaak dezelfde als die van drie en de huurprijs is vaak inclusief de schoonmaak. Het prijsverschil tussen 5 overnachtingen inclusief schoonmaak en 7 overnachtingen exclusief schoonmaak is vaak zeer klein.


O

Onvoorziene omstandigheden

Bij onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een dwangveiling van het gehuurde vakantiehuis, kan Sol og Strand genoodzaakt zijn de huurovereenkomst voor het desbetreffende vakantiehuis op te zeggen, aangezien zij geen invloed heeft op dergelijke omstandigheden. Wij zullen er echter alles aan doen om een geschikt alternatief voor u te vinden. Na diefstal of dergelijke kan het voorkomen, dat er inventaris ontbreekt, in dit geval zorgen wij natuurlijk zo snel mogelijk voor vervanging van de ontbrekende inventaris.

Oorkwallen en schijfkwallen

Oorkwallen en schijfkwallen in de zee
Vermijd kwallen met een kleur, dan voorkomt u een kwallenbeet. De oorkwal (Aurelia aurita) is glashelder. De netelcellen van de oorkwal veroorzaken geen pijn bij de mens. Het vrouwtje kan roodachtige eitjes hebben, waardoor ze gemakkelijk te verwarren is met een schijfkwal.

Schijfkwallen
Langs de Deense kust komen gele haarkwallen (Cyanea capillata) en blauwe haarkwallen (Cyanea lamarckii) voor. Beide soorten behoren tot de schijfkwallen. De schijfkwal gebruikt zijn tentakels om kreeftachtigen en kleine visjes te verdoven en te vangen. Bij contact met de mens veroorzaken de tentakels een brandend gevoel op de huid. De schijfkwal bevindt zich vaak aan het wateroppervlak, waar de bijna onzichtbare tentakels in contact kunnen komen met badgasten. Daarom is het verstandig uit de buurt te blijven van schijfkwallen. Vooral in de nazomer komen aan de kust veel kwallen voor.

Eerste hulp
De netelcellen van de tentakels gaan kapot bij druk, dus voorkom dat er op de huid wordt gedrukt. Spoel het gif voorzichtig meteen af in zee. Als dit niet mogelijk is, kunt u het gif van de huid schrapen met een scheermesje (of een mes, een ijsstokje of iets dergelijks). Maak de huid niet schoon met zoet water, want dan barsten de netelcellen open en komt het gif op de huid terecht. U kunt bijvoorbeeld wel alcohol, azijn of spiritus gebruiken om de huid schoon te maken. Als al het gif van de huid is verwijderd, kan het brandende gevoel worden verzacht met een plaatselijk verdovende crème.

Bron: Patienthaandbogen.dk

Opzegging

Het plaatselijke kantoor van Sol og Strand heeft het recht de huurovereenkomst voor de gehuurde vakantiewoning op te zeggen zonder een schadevergoeding uit te betalen in het geval dat onze vakantiegasten zich niet aan de Deense wetgeving houden of niet de algemene regels van rust en orde volgen.

Open bed-zoldertje (hems)

Een open bed-zoldertje (in het deens een hems) heeft normaal gesproken een hoogte van 70 - 100 cm, vaak zonder reling en toegankelijk via een steile trap/ladder. Een hems is dan ook niet geschikt voor kleine kinderen, oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn.
De slaapplaatsen op een hems bestaan normaal uit op de grond liggende schuimrubberen matrassen.

Openingstijden

’s Zomers zijn we telefonisch bereikbaar van 9 tot 18, alle dagen van de week. Buiten het hoogseizoen zijn we op enkele bureaus zondags gesloten.
Als het plaatselijke kantoor gesloten is, wordt de telefoon meteen doorgeschakeld naar een ander kantoor. De openingstijden lopen in Denemarken zeer uiteen, vooral in de zomer en in de vakantieparken, waar de winkels vaak tot 21.00 uur geopend zijn – ook in het weekend. Buiten het hoogseizoen zijn sommige winkels gesloten, waardoor de afstand naar de dichtstbijzijnde inkoopmogelijkheid aanzienlijk groter kan zijn dan vermeld. In de grotere steden zijn de winkels op werkdagen van 10.00 tot 17.30 uur, op vrijdag tot 20.00 uur en op zaterdag tot 13.00 uur geopend. Supermarkten hebben ruimere openingstijden.

Overdracht

Als huurder bij Sol og Strand kan je - tegen administratiekosten van EUR 70 - het huurcontract overdragen aan een andere huurder. Dit dien je schriftelijk mede te delen aan Sol og Strand en wij zorgen er dan automatisch voor dat de afrekening gezonden wordt naar de nieuwe huurder.


P

Perceel/grootte

De grootte van het vakantiehuis (m2) wordt gemeten langs de buitenmuren van de woning (exclusief terras). Vaak staat in de presentatie aangegeven op wat voor perceel het vakantiehuis staat. In de meeste gevallen is er sprake van een natuur- of duinperceel, waar bijvoorbeeld geen gras gemaaid wordt. Als het een nieuw vakantiehuis betreft, is het perceel of de tuin vaak nog niet helemaal aangelegd. Er is zelden sprake van een afscheiding rond het perceel (heg, hek e.d.). De grootte van het perceel staat in de presentatie van het huis aangegeven. Dit betekent echter niet altijd dat het aantal vierkante meters overal begaanbaar is, aangezien er bomen en struiken e.d. op het perceel kunnen staan. Ook kan het perceel deel uitmaken van een groter duingebied dat niet afgezet mag worden.

Pietermannen

Pietermannen zijn giftige vissen die dicht bij de kust te vinden zijn in de Deense vaarwateren. Pietermannen kunnen in rustig water voorkomen, maar zelden aan de Jutlandse westkust. Het gif zit in de rugvinnen van de pieterman, die bestaat uit scherpe stekels en het kan zeer pijnlijk zijn om op deze vissen te trappen. Het gif kan zwellingen en flauwvallen veroorzaken, maar voelt meestal aan als een bijensteek. U kunt de pijn verzachten en het gif neutraliseren door uw voet in warm water te steken. Wees extra op uw hoede voor pietermannen in de maanden juni, juli en augustus, waar de vissen zich op laag water ingraven om kuit te schieten.

(Bron: Naturguide.dk, oktober 2010)

Prijsgarantie

U kunt met een gerust hart een vakantiehuis boeken bij Sol og Strand, zonder erover te hoeven nadenken of hetzelfde vakantiehuis goedkoper is bij een ander vakantiehuisverhuurbureau. Wij hebben namelijk prijsgarantie op al onze vakantiehuizen. Dat geeft u de zekerheid dat u hetzelfde vakantiehuis niet goedkoper bij een ander bureau kunt boeken. U kunt de lagere prijs uiterlijk 24 uur nadat u uw huurobject bij ons heeft geregistreerd schriftelijk of elektronisch doorgeven aan Sol og Strand. Er dient sprake te zijn van exact hetzelfde vakantiehuis, in dezelfde periode en voor dezelfde duur.


R

Radiators

Electrische verwarmingspanelen zet u aan door de knop op 1 en de gewenste temperatuur te zetten. Eventueel dient u een apart stopcontact aan te doen. Electrische verwarmingspanelen mogen nooit bedekt worden. Bij vertrek in de periode van 01/11 tot 30/4 dient u de temperatuur op 5° C te zetten.

Regels gebruik swimmingpool en spa

In de vakantiehuiz vind u deze regels, en vanwege gezondheidsmatige aspecten dient u deze te volgen. Mochten deze regels niet gevolgd worden, kan Sol og Strand niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel ontstane gezondheidsmatige klachten/gevolgen.

Roken

In sommige van onze vakantiehuizen is het verboden om te roken - zie de beschrijving van het vakantiehuis. We kunnen echter niet garanderen dat er nooit gerookt is in deze vakantiehuizen. We verzoeken u het verbod te respecteren. Wanneer u het verbod overtreedt, behouden we ons het recht voor een bedrag van minimaal EUR 420 te vorderen.

Radio/TV/schotel

De radio in het huis kan een ouder model zijn of een transistorradio. Het aantal tv-kanalen in het vakantiehuis staat aangegeven op de website. De indeling van de nationale tv-zenders kunt u bekijken door te klikken op het vraagteken na het aangegeven aantal kanalen.

Indien er een schotelantenne aanwezig is, dan is het niet toegestaan om de programmering van de schotel, de receiver of de LNB te veranderen. Is dit toch gebeurd, dan kan het noodzakelijk zijn dat er via Sol og Strand een tv-monteur ingeschakeld dient te worden, dit echter voor rekening van de huurder. Bij hevige regen en/of storm kan de ontvangstkwaliteit via de schotelantenne aanzienlijk slechter zijn. Sol og Strand garandeert nooit dat bepaalde schotelprogrammas ontvangen kunnen worden.

Rolstoel

Sol og Strand heeft vakantiehuizen te huur die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. In de huispresentatie van het desbetreffende vakantiehuis kunt u informatie vinden over relevante maten en toegankelijkheid.


S

Sauna

Sauna's in vakantiehuizen zijn over het algemeen klein (in de regel voor 2 personen). Een sauna is van hout gemaakt, en als de sauna nog nieuw is, kan er hars uit het hout lekken. Vloeibare hars kan brandwonden veroorzaken. Gekleurde handdoeken kunnen afgeven op de houten banken en mogen dan ook niet in de sauna gebruikt worden.

NB! Als dit niet uitdrukkelijk in de vakantiewoning staat vermeld, dan mag u geen water op de saunaoven gooien aangezien dit kortsluiting kan veroorzaken of het warmte-element van de saunaoven kapot kan maken.

Schadedieren

Sol og Strand is niet aansprakelijk voor de aanwezigheid van eventuele insekten en/of schadedieren en geeft hiervoor dan ook geen geldelijke vergoeding hiervoor, aangezien deze een deel zijn van de Deense natuur. Bijvoorbeeld mieren, orentwisters, vliegen, muizen etc. In acute, extreme gevallen gelieve u contact op te nemen met het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, welke zal proberen het probleem te verhelpen.

Sleutels

Op het huurbewijs staat aangegeven waar u de sleutel van de vakantiewoning kunt vinden/afhalen. Normaal gesproken is er slechts één sleutel, zelfs als de woning voor meerdere families geschikt is. De sleutel voor de brievenbus, schuurtje of dergelijke liggen vaak in het vakantiehuis, bijvoorbeeld op het prikbord bij de keuken, of samen met de hoofdsleutel.

In vele vakantiewoningen dient u om de deur op slot te doen, de deurknop omhoog te duwen en daarna de sleutel rond te draaien.

De sleutel kunt u op zijn vroegst om 16.00 uur afhalen op het plaatselijke kantoor van Sol og Strand, of bij het sleutelafhaalpunt. Als de sleutel moet worden afgehaald in een winkel of tankstation o.i.d., houdt u dan rekening met de openingstijden.

De vakantiewoning moet uiterlijk om 10.00 uur verlaten worden. De sleutel dient afgeleverd/aangebracht te worden op dezelfde plaats als bij aankomst.

Slaapruimtes

Slaapruimtes zijn gescheiden van andere ruimtes. De slaapplaatsen kunnen zich ook bevinden in andere ruimtes zoals op een mezzanine of in een woonkamer. Meer informatie hierover is terug te vinden in de huisbeschrijving. De slaapkamers in vakantiehuizen zijn vaak erg klein. De bedden kunnen langs de muur geplaatst zijn zodat een tweepersoonsbed van slechts één kant toegankelijk is. Nachtkastjes en leeslampjes zijn geen standaard inventaris in alle slaapkamers. Er kan niet gegarandeerd worden dat er in de slaapkamers altijd plaats is voor een kinderbedje.

Solarium

Is er een solarium in het vakantiehuis, dan is er gewoonlijk sprake van een zonnehemel die vaak boven één van de bedden of op de open zolder (hems) gemonteerd is. Let erop dat de lampen van solaria in vakantiehuizen zwakker zijn dan degene die u wellicht gewend bent van een zonnecentrum. U kunt dan ook niet verwachten dat deze eenzelfde bruiningseffect geven. Mochten de lampen niet gaan branden, probeer ze dan een centimeter te draaien, gewoonlijk gaan ze dan weer aan U dient zelf een beschermbril mee te nemen.

Speciale inventaris

Veel vakantiehuizen zijn voorzien van bijvoorbeeld een wasmachine, droger, vaatwasser en magnetron, eventuele mankementen aan deze apparaten kunnen niet altijd in het weekend verholpen worden, maar Sol og Strand doet er natuurlijk alles aan om het mankement zo spoedig mogelijk te verhelpen. Sol og Strand is niet aansprakelijk voor korte onderbrekingen.

Strand

De aanduiding "strand" betekent niet altijd dat er sprake is van een strand dat geschikt is om te zwemmen. De afstand tot het strand is hemelsbreed gemeten tot de dichtstbijzijnde kustlijn, en kan bij eb, langer zijn als aangegeven in de huispresentatie. Het uiterlijk van het strand wisselt naar gelang het jaargetijde en het weer. Op enkele plaatsen is er sprake van steile kusten (gedurende de zomerperiode zijn er echter op de meeste plaatsen trappen geplaatst). Met het oog op het natuurbehoud, dient u gebruik te maken van de uitgezette paden en wegen.
De aanduiding kindvriendelijk strand betekent niet automatisch dat er sprake is van een zandstrand, evenals de aanduiding zandstrand niet per definitie betekent dat er geen stenen kunnen liggen. Op enkele stranden zijn auto’s toegestaan. Mocht u nauwkeurige informatie wensen over het strand, dan kunt u contact opnemen met het plaatselijke kantoor van Sol og Strand of het plaatselijke VVV-kantoor.

Schade

Eventuele schade in de vakantiewoning dient u per omgaande mede te delen aan het plaatselijke kantoor, of het hoofdkantoor van Sol og Strand.

Schoonmaak

Voor uw aankomst wordt het zomerhuis gecontroleerd - door de eigenaar of door één van onze plaatselijke servicemedewerkers - of de vakantiewoning ook netjes schoon gemaakt is. Er zijn echter zaken waar noch wij, noch de huiseigenaar verantwoordelijk voor kunnen worden gehouden. Daarbij kan het gaan om:

 • spinnenwebben, ook als het huis na de vorige huurders is schoongemaakt. Dit kan niet helemaal worden voorkomen omdat spinnenwebben elk uur kunnen ontstaan
 • ”vettig” ogende ramen. Dit komt door zeezout, dat – afhankelijk van het weer – zich binnen een paar uur aan de buitenkant van de ramen hecht
 • zand en dode insecten e.d. in de vensterbanken. Dit is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden
 • de aanwezigheid van oorwurmen, mieren en pissebedden en dergelijke in het vakantiehuis. Dit komt veel voor in een vakantiehuis in een natuurgebied. Als er echt een ernstige situatie is ontstaan (een mierenhoop bijv.), kunt u ons bellen – wij helpen u graag
 • een vochtige en bedompte lucht. Dit is niet ongebruikelijk. Lucht het huis eerst grondig en doe de verwarming aan om evt. vocht te verdrijven.

Voorafgaand aan uw vertrek kunt u zelf een grondige eindschoonmaak doen, of u kunt uiterlijk 3 dagen voor uw vertrek een eindschoonmaak bij ons bestellen. Het schoonmaken van een vakantiehuis duurt vaak 2-4 uur – afhankelijk van het formaat van het huis – en vereist enige fysieke inspanning en schoonmaakartikelen. Zie ook Eindschoonmaak.

Sneeuwruimen

We kunnen niet garanderen dat er tijdens uw verblijf sneeuw geruimd wordt. Bij zware sneeuwval moet u even contact opnemen met het plaatselijke bureau voor meer informatie.

Spabad

In het vakantiehuis ligt een informatiemap met informatie over het verblijf in een vakantiehuis met een bubbelbad. Lees het hoofdstuk over het bubbelbad goed door voordat u dit in gebruik neemt.

Spabad met elke keer vers water
Een dergelijk spabad dient u - elke keer als u gebruik wilt maken van het spabad - vol te laten lopen met schoon water. Laat het bad vollopen tot ongeveer 10 cm boven de ’bubblebruizers’, anders doet het spabad het niet. Bij vertrek gelieve u het spabad te vullen met schoon water, ook als u zelf geen gebruik gemaakt heeft van het spabad.

Swimmingpool

In het vakantiehuis ligt een informatiemap met onder andere informatie over het verblijf in een vakantiehuis met een zwembad. Lees het hoofdstuk over het zwembad goed door voordat u dit in gebruik neemt. Een geslaagde vakantie vereist dat u enkele regels met betrekking tot het gebruik van de swimmingpool in acht neemt. U vindt deze regels ook in de vakantiewoning. De watertermperatuur in een binnenbad ligt normaal tussen de 24-28 °C. Het kost veel energie om grote hoeveelheden water te verwarmen. U kunt het energieverbruik reduceren door de thermodeken over de pool te trekken. Zodoende reduceert u het energieverbruik maar ook de waterverdamping. De ontvochtiger en de techniek moeten altijd zijn ingeschakeld en mogen onder geen beding worden uitgeschakeld. Hierdoor wordt de installatie optimaal gebruikt en lopen de energiekosten niet onnodig op. Als u de ontvochtiger en de techniek uitschakelt, geldt een algemene aansprakelijkheid voor eventuele gevolgschade.


T

Teken

Teken zijn een paar millimeter lang. Ze bevinden zich in hoog gras en in bossen. Van april tot oktober moet u uzelf altijd op teken controleren, nadat u in het bos of in hoog gras hebt gelopen. De beste manier om te voorkomen dat u gebeten wordt, is door een lange broek aan te hebben, een trui met lange mouwen, en laarzen. Wordt u toch gebeten, dan moet u de teek zo snel mogelijk verwijderen met behulp van een pincet of een teek-verwijderkaart die u bij de apotheek kunt kopen. Was daarna de beet met water en eventueel een desinfecterend middel. Verwijdert u de teek binnen de 24 uur, dan voorkomt u dat u besmet wordt met de bacterie Borrelia, die de zeer onaangename ziekte Borreliose kan veroorzaken.

(Bron: Bos- en natuurbescherming, oktober 2010)

Tent/Gasten

Er mogen niet meer personen overnachten als aangegeven in de huispresentatie, aangezien het afvoersysteem van het vakantiehuis hier niet op is berekend. Daarom is het eveneens niet toegestaan om tenten, caravans en/of campers op het perceel te plaatsen. Als er meer personen in het huis overnachten dan is toegestaan, zal het overtollige aantal personen worden weggestuurd.

Tuinmeubels

Vaak is er sprake van een tafel met stoelen en/of banken. Er zijn niet altijd kussens aanwezig voor de tuinstoelen, ligstoelen en/of verrijdbare ligstoelen. Het is niet toegestaan om de dekbedden, kussens, zitkussens en matrassen, welke aanwezig zijn in de vakantiewoning, op het terras, het strand of het grasveld te gebruiken. Het aantal tuinstoelen komt niet altijd overeen met het aantal personen dat toegestaan is in de vakantiewoning. Niet alle vakantiewoningen zijn voorzien van een parasol.

Telefoon

Als er in het vakantiehuis een telefoon aanwezig is, dan kan het zijn dat deze alleen gebruikt kan worden voor inkomende gesprekken.
Lees dit goed na in de presentatie van het vakantiehuis. Het alarmnummer '112' kan echter altijd gebeld worden. De meeste telefoons zijn voorzien van een tikkenteller, die aan de wand in de buurt van de telefoon bevestigd is (in enkele gevallen bevindt de teller zich in een schuurtje e.d). De beltoon van veel telefoons kan geregeld c.q. uitgeschakeld worden, let hier op! Controleer bij aankomst altijd de tikkenteller van de telefoon om misverstanden te voorkomen.

Terras

De meeste terrassen zijn van hout, en zijn zelden omheind. Vanwege het glooiende terrein zijn de terrassen vaak verhoogd. Tussen de terrasplanken kan tot max. 3 cm ruimte zitten. Bij stenen terrassen kunnen oneffenheden voorkomen.


V

Valuta

Banken en spaarbanken zijn normaal gesproken elke werkdag van 10.00 tot 16.00 geopend en op zaterdag en zondag gesloten. Als u in het bezit bent van een creditcard met een pincode, kunt u geld halen uit een geldautomaat, die u bij de meeste banken zult aantreffen. De meeste restaurants en winkels accepteren vreemde valuta, maar niet altijd tegen de actuele koers.

Veilig baden

Vakantie in een deens vakantiehuis met Sol og Strand is vaak verbonden met het zwemmen in de bruisende zee of in een idyllisch meer. We willen jullie dan ook graag goede raad meegeven, zodat jullie veilig in Denemarken kunnen zwemmen!

Beste vakantiegasten
Het is heerlijk verfrissend om te zwemmen in de Noordzee of het Kattegat, of in één van de vele heldere meren. Maar denk er aan: blijf opletten!

Voor je eigen veiligheid doe je er goed aan om de regels van de Raad voor grotere Zwemveiligheid op te volgen om zodoende te voorkomen dat er tragische zwemongelukken gebeuren.

Meer informatie met betrekking tot de zwemveilighed kun je terecht op de website van de raad [Rådet for Større Badesikkerhed].

Zwemadvies

 • 1. Leer goed zwemmen en leer veilig te duiken.
 • 2. Ga nooit alleen zwemmen.
 • 3. Zwem daar waar het is toegestaan.
 • 4. Ga tot aan je navel het water in.
 • 5. Alleen duiken als het water diep genoeg is.
 • 6. Zwem langs de kust
 • 7. Ga uit het water als je het koud begint te krijgen.
 • 8. Zwem het liefst daar waar een reddingswacht aanwezig is.

Pas op voor muien!
Het water rond een zandbank is vaak rustig en daardoor aanlokkelijk, maar laat je niet verrassen, want juist op deze plaatsen is het risico voor onderstroming groot!Mocht je terecht komen in een onderstroom, spartel dan niet tegen, maar houdt je hoofd boven water en roep om hulp terwijl je je mee laat voeren met de stroom, tot deze afneemt en je eventueel de bodem weer aan kunt raken of terug kunt zwemmen naar het strand.
Hier mag u niet zwemmen:

 • In havens, in de buurt van een pier, golfbrekers of de fuikstokken van vissers.
 • In veenmeertjes en andere kleine meertjes. Hier staat het water bijna altijd stil en daarom kan het er onder het oppervlak erg koud zijn.
 • In meren en riviertjes met waterplanten.
 • Op alle plekken waar staat dat zwemmen er verboden is.

Noodgeval
Bel naar 112 als u dringend hulp of de ambulance nodig hebt. Hierbij is het handig om het strandnummer aan de hulpdiensten door te geven. U vindt het strandnummer op de groene bordjes op het strand.

Vloerverwarming

Het verwarmen van de vloeren duurt gemiddeld 24-48 uur. De thermostaat (aan/uitknop) bevindt zich normaal gesproken boven de plint aan de binnen- of buitenkant van de ruimte waar de vloerverwarming zich bevindt. Let er op dat als het symbool vloerverwarming in de huispresentatie aangegeven is, er normaal sprake is van vloerverwarming in de badkamer. Zijn er meerdere badkamers in het vakantiehuis, dan is het niet vanzelfsprekend dat alle badkamers van vloerverwarming zijn voorzien.

Vissen

Bent u tussen de 18 en 65 jaar en u wilt gewoon vissen met een vishengel, dan dient u een visvergunning op zak te hebben. Het visvignet kunt u voor de vakantie kopen via Dansk.nl zodat u direct lekker kunt gaan vissen. Tijdens de vakantie kunt u ook visvignetten kopen op de meeste touristkantoren. U ontvangt een visnummer welke u, als u aan het vissen bent, samen met een legitimatiebewijs bij u dient te hebben.

Vocht

Een vakantiehuis kan in langere periodes leeg staan, het binnenklimaat kan dan ook vochtig en klam aanvoelen. Dit verhelpt u het snelst en meest effectief door bij aankomst het huis goed door te luchten.

Veerbooten

Als u minder lang in de auto wilt zitten en een veerboot wilt nemen naar Denemarken, kunt u hier uw overtocht boeken.

Bruggen in Denemarken
Van de meeste bruggen in Denemarken kunt u gratis gebruikmaken. Er zijn in Denemarken maar twee bruggen waar u voor moet betalen. Dit zijn de Grote Belt-brug tussen Funen en Seeland en de Sontbrug tussen Seeland en Malmö in Zweden.

Vertrek

De vakantiewoning moet uiterlijk om 10.00 uur verlaten worden. De sleutel dient afgeleverd/aangebracht te worden op dezelfde plaats als bij aankomst. Bij vertrek dient u de vakantiewoning in opgeruimde en schoongemaakte staat achter te laten. Alle ramen en deuren dienen gesloten te worden. De meubels en de overige inventaris dienen, in dezelfde staat als bij aankomst, terug gezet te worden. Meterstand, telefoontikker, plus eventueel olie- en watermeter en of andere meters dienen afgelezen te worden. De afgelezen getallen dienen genoteerd te worden op het speciaal hiervoor bestemde formulier.

Vergeet voor aanvang van de terugreis niet:

 • alle etenswaren uit de koelkast, vriezer en keukenkastjes te halen
 • de koelkast /vriezer te ontdooien en de deur open te laten staan (plaats er een schaal of emmer onder om het water op te vangen)
 • alle elektrische installaties, zoals bijv. radiatoren, uit te zetten
 • de afwasmachine leeg te halen
 • de afvalemmers in de keuken en de badkamer te legen
 • kussens van tuinmeubilair, ligbedden en parasols naar binnen te halen
 • alle deuren en ramen goed af te sluiten
 • de sleutel in te leveren.

Om vorstschade te voorkomen is het belangrijk dat u nooit de stroom uitzet in de periode van 01/11 tot 30/4. Bij vertrek gelieve u de radiators op 5°C te zetten,en de vloerverwarming op de minimum temperatuur.

Mocht u de vakantiewoning voor de afgesproken vertrekdatum willen verlaten, dan bent u om verzekeringstechnische redenen verplicht dit aan het plaatselijke kantoor van Sol og Strand mede te delen.

Voorbehoud

Sol og Strand maakt voorbehoud bij informatie (bijv. prijzen en openingstijden) over derden, bijv, attracties, winkels, restaurants. Sol og Strand maakt voorbehoud bij fouten in eigen prijzen - voordat het huurbewijs verstrekt wordt - en wijzigingen in openingstijden, voorzieningen in het huis e.d.


W

Wasmachine

Veel vakantiehuizen hebben een wasmachine. In het weekend zijn wij niet altijd in staat om storingen te verhelpen, maar wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk te doen. Een kortdurend defect aan de wasmachine of iets dergelijks geeft geen recht op een vergoeding. NB De meeste wasmachines kunnen pas 1-2 minuten na beëindiging van de wasbeurt worden geopend.

Waterkwaliteit

De waterkwaliteit in de swimmingpools en of standwaterspabaden is absoluut van topkwaliteit. Het is daarom uiterst belangrijk dat u de geldende badregels hieromtrent volgt. U vindt deze in de vakantiewoning. Om een optimale waterkwaliteit te kunnen garanderen, is het belangrijk dat er dat aantal personen aanwezig is als opgegeven bij de boeking, zodat onze servicemedewerker de juiste dosis chloor aan het water kan toevoegen. Het chloor verdampt namelijk sneller als er meerdere personen gebruik maken van de swimmingpool. Het chloorniveau wordt zodoende individueel aangepast naar jullie vakantie.

Controle
Alle vakantiehuizen met swimmingpool of standwaterspabad krijgen gratis minimaal 1 x per week een controlebezoek van één van de speciaal opgeleide servicemedewerkers van Sol og Strand. Onze servicemedewerkers hebben een opleiding gevolgd bij het instituut Milieu en Levensmiddelencontrole en hebben een diploma met betrekking tot swimmingpooltechniek en waterkwaliteit. Dat is uw garantie voor een nauwkeurige controle van swimmingpools en spabaden, als u een vakantiehuis huurt via Sol og Strand. Natuurlijk mag u een privé swimmingpool of spabad niet vergelijken met een publiek zwembad. Het controlebezoek heeft net voor uw aankomst plaatsgevonden en anders komt de servicemedewerker langs tijdens uw verblijf. Tijdens dit bezoek wordt het chloor- en pH-niveau van het water geanaliseerd, gecontroleerd en eventueel aangepast. Tegelijkertijd wordt de temperatuur van het water alsmede de helderheid gecontroleerd, ook wordt de technische installatie getest.

Wespen/bijen

Bijen en wespen maken deel uit van de Deense natuur en kunnen u steken als ze zich bedreigd voelen. Bijen steken maar één keer, daarentegen kunnen wespen meerdere malen steken. Bent u gestoken, dan moet u ervoor zorgen om de angel zo snel mogelijk te verwijderen. Vermijd om op de angel te drukken, maar probeer om hem eruit te schrapen met een plat en hard voorwerp. De beet wordt vaak rood, gezwollen en pijnlijk, maar de pijn verdwijnt ook weer relatief snel. Bent u allergisch voor bijensteken, dan moet u meteen naar een arts indien u gestoken bent.

(Bron: Netdoktor.dk, oktober 2010)

Waardevolle bezittingen

Ook in Denemarken dient u op uw spullen te letten. Laat dan ook geen waardevolle bezittingen, contant geld e.d. in de vakantiewoning achter. Sluit altijd de vakantiewoning en uw auto af. U heeft via Sol og Strand geen speciale verzekering hiervoor afgesloten.

Water

Het water in de vakantieparken bevat vaak veel oker en heeft daardoor een lichtbruine kleur. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Waterresten in de afwasmachine kunnen zand bevatten. Dit is heel normaal in de vakantieparken in Denemarken.

Waterverbruik

In Denemarken heeft het milieu een hoge prioriteit. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de hoge toeslagen voor electriciteit- en waterverbruik. U als huurder dient hiervoor een bijdrage te leveren via de prijzen voor electriciteits-,water- en olieverbruik, die wij voor onze vakantiehuizen in rekening brengen. Onze vakantiegasten verbruiken gemiddeld 0,5 m3 water per persoon per week. Vakantiegasten in een huis met een zwembad verbruiken gemiddeld 1 m3 per persoon per week. Dit is exclusief het waterverbruik voor een bubbelbad.

Woont u in een vakantiehuis waar u niet apart voor het waterverbruik betaalt, dan is het niet toegestaan om bijv. een eigen zwembad mee te nemen, waardoor er vele hoeveelheden extra water worden verbruikt zonder hiervoor te betalen. Over het algemeen mogen zelf meegebrachte grotere zwembaden niet gebruikt worden. Bij overtreding hiervan, ontvangt u van Sol og Strand een extra rekening voor het geschatte waterverbruik.

Waarborgsom

Bij Sol og Strand rekent u makkelijk af voor het verbruik van electriciteit en dergelijke in de gehuurde vakantiewoning. Indien u een vakantiehuis huurt via ons, dan betaalt u met de laatste betalingstermijn een waarborgsom. Na uw vertrek verrekenen wij uw verbruik met de waarborgsom. Op deze manier geschiedt de afrekening van het verbruik geheel automatisch en hoeft u daar verder niet meer aan te denken.

In 90% van de gevallen is de waarborgsom voldoende voor de verbruikskosten. Het restant van de waarborgsom ontvangt u ca. 2 weken na thuiskomst retour op uw rekening.

Als u de borgsom heeft betaald via bankoverschrijving, gelieve u uw rekeningnummer aan ons door te geven als u het vakantiehuis reserveert, zodat wij het restantbedrag van de waarborgsom op uw rekening kunnen storten.

Als u de borgsom heeft betaalt met creditcard, dan wordt het restant van de waarborgsom op de rekening van uw creditcard teruggestort.

Indien deze gegevens ontbreken of niet correct zijn, dan sturen wij u één brief waarin wij u vragen ons uw juiste bankgegevens door te geven. Het is uw eigen verantwoordelijkheid dat Sol og Strand in het bezit is van de juiste gegevens. Voor het terugbetalen van het restant van de waarborgsom geldt een verjaringstermijn van 5 jaar.

Als de borgsom niet voldoende is voor het verbruik tijdens uw vakantie, sturen wij u een rekening met de nodige betalingsinformatie.

Het restbedrag kunt u altijd overmaken in EURO aan Sydbank in Flensborg, BIC SYDBKDE 22, IBAN: DE49215106001272010005.

De verbruiksprijzen staan bij elk vakantiehuis aangegeven onder het menupunt Prijzen. Lees meer onder Elektricitetsverbruik en Afrekening verbruikskosten.


Z

Zelf meenemen

Huurvoucher en eventuele entreekaarten.

Denk ook aan: Beddengoed (bij voorkeur grote lakens i.p.v. hoeslakens aangezien de lengte, breedte en dikte van de matrassen kan variëren), handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes, schoonmaakmiddel, afwasmiddels, toiletpapier alsmede eventueel beddengoed voor het kinderbedje (hoofdkussen, dekentje en onderlegger).

In de meeste gevallen dient u zelf een gehuurd kinderbedje af te halen, normaal gesproken daar waar u ook de sleutel van de vakantiewoning afhaalt. U ontvangt hierover meer informatie bij het afhalen van de sleutel.

Lees meer over

Zoeken