Als - eiland in Zuid-Denemarken

Als, Sønderborg Municipality, Denmark

Als is een eiland ten oosten van Zuid-Denemarken. Het kleine eiland is vooral populair vanwege het Sønderborg Slot en het diepe Nørreskoven (Noordbos) dat langs de oostkust van Als loopt. Het negen kilometer lange Nørreskoven is een prachtig gebied voor een wandel- of fietstocht.

Bezoek aan Als

Als is erg makkelijk bereikbaar. Het eiland is namelijk verbonden via een brug met Oost-Jutland. De Alssundbrug ligt om de hoek bij Sønderborg, de grootste plaats van het eiland. Het maakt Als tot een bijzonder startpunt van rondreis door Zuid-Denemarken. Het gebied is enorm uitgestrekt, is omringd door fjorden en zeeën en vanaf de haven van Fynshav stap je zo op de veerboot naar de eilanden Funen en Ærø.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous