Strand - Hov

8300 Hov, Denemarken

Hov is een klein kustdorpje aan de kust van Oost-Jutland. Je vindt hier zowel zand- als kiezelstrand en het water blijft lang ondiep. Hov ligt zo’n 35 kilometer ten zuiden van Aarhus en is bekend vanwege het rolstoelvriendelijke vakantiepark Hou Søsportcenter.

Vakantie in Hov

Behalve rolstoelvriendelijke vakantiewoningen vind je een gevarieerd aanbod van vakantiewoningen in Hov. Het kustplaatsje is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Pak de auto naar Aarhus of het Moesgaard Museum of ontdek het prachtig gelegen stadje Skanderborg (afstand: zo’n 30 kilometer). Ook de haven van Hov biedt leuke opties voor een dagje uit. De boot naar het eiland Samsø vertrekt hier meerdere keren per dag. Ook het piepkleine eiland Tunø is een bijzondere bestemming voor een dagtrip.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous