De historische schatten van Zuid-Denemarken

De historische schatten van Zuid-Denemarken

De geschiedenis komt tot leven
in vissersdorpen en openluchtmusea

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Reis terug in de tijd in Zuid-Denemarken

De regio bewijst dat Denemarken veel meer is dan een land vol strak design en hippe kleding. Ook voor een unieke reis terug in de tijd ben je bij de Denen aan het goede adres. Zuid-Denemarken zit vol historische vissersdorpjes, prachtig nagebouwde 17de eeuwse dorpjes en bijzondere musea.

Meer over de historische attracties in Zuid-Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

De historische attracties van Zuid-Denemarken in het kort

Ontdek de geschiedenis van Zuid-Denemarken

 • Meerdere openluchtmusea
 • Veel kinderactiviteiten
 • Gevarieerd: van de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog
 • UNESCO Werelderfgoed Christiansfeld en Jelling

Je verkleden als ridder, meerijden op een stoomtrein; de historische attracties van Zuid-Denemarken zijn heerlijk kindvriendelijk!

Alma

Alma

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Historische attracties in Zuid-Denemarken: de must sees

UNESCO site Christiansfeld is een bijzonder begin van een reis langs de  historische attracties in Zuid-Denemarken. Ooit was dit kleurrijke stadje het centrum van de Moravische broedergemeenschap in deze regio. Nu is het een van de best bewaarde Moravische vestigingen ter wereld. Ook het imposante kasteel van Kolding, Koldinghus, is een absolute must see. Het prachtig gerestaureerde fort geeft een mooi kijkje in de eeuwenoude koninklijke geschiedenis van Denemarken.

Openluchtmusea in Zuid-Denemarken

De Denen in Zuid-Denemarken maken de geschiedenis graag toegankelijk voor iedereen. Hier geen stoffige musea met eindeloze vitrines. Ga vissen, jagen of boogschieten in het Hjemsted Oldtidspark of dwaal rond in de wereld van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in Den Fynske Landsby. Beide historische attracties in Zuid-Denemarken staan garant voor een dag vol avontuur en speelplezier.

Historische attracties in Zuid-Denemarken: voor ieder wat wils

Benieuwd hoe een stoomtrein er van binnen uitziet? Dan is Danmarks Jernebanemuseum (het Deense spoorwegmuseum) in Odense jouw plek! Liever meer weten over het leven van de Deense vissers? Ga dan voor het Fiskeri- og Søfartsmuseet (Visserij- en Zeevaartmuseum) bij de haven van Esbjerg. Je kunt hier bovendien kennismaken met een paar eeuwenoude onderwater bewoners van de Noordzee. Ook het Henner Friisers Hus in Middelfart is een goede plek om de wereld van de Deense visserij in te duiken. In een gerestaureerde 19de eeuwse herberg vind je een bijzondere tentoonstelling over de traditionele walvissenjacht.

Meer recentere geschiedenis vind je in het hypermoderne Tirpitz museum in Blåvand. Hier ontdek je alles over de Duitse verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog. Je kunt een bunker van binnen bekijken en luisteren naar de verhalen van kustbewoners uit die tijd.

Vakantiegebieden in de buurt van de historische attracties van Zuid-Denemarken

 • Combineer strand en geschiedenis in kustplaatsen als Hejlsminde en Bjert Strand. Je zit hier aan de Oostkust en tegelijkertijd niet ver van Christiansfeld en het Koldinghus.
 • In het populaire vakantiegebied Skærbæk zit je om de hoek bij het Hjemsted Oldtidspark. Ook het Fiskeri- og Søfartsmuseet van Esbjerg is vanaf hier goed te doen (afstand: zo’n uur rijden).
 • Het Tirpitz Museum ligt dichtbij het populaire vakantiedorp Blåvand. Ook de vakantiehuizen van Henne Strand liggen in de buurt.
 • Ga voor een verblijf in Funse plaatsen als Kerteminde, Bogense of Faaborg als je graag Den Fynske Landsby en het Jernebanemuseum wilt bezoeken.

Lees meer over een vakantie in kidsparadijs Zuid-Denemarken

Herfst
vakantie
Al vanaf 249 euro per huis
per week*

LEGOLAND aanbieding 2020
Zuid-Denemarken

 • 2e dag gratis naar LEGOLAND
 • Kids gratis naar Givskud Zoo

Bekijk de aanbieding

Vakantie in Zuid-Denemarken

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de historische attracties van Zuid-Denemarken

Boek nu je vakantie in Zuid-Denemarken!

Volop historische attracties voor jong en oud

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous