De Vikingschatten van Zuid-Denemarken

De Vikingschatten van Zuid-Denemarken

Reis terug in de tijd en sta ook in oog met levensechte Vikingen

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De Vikingschatten van Zuid-Denemarken

Van de mysterieuze Jelling steen tot het interactieve Ribe Vikingecenter: Zuid -Denemarken is de ideale locatie om de sporen van de Vikingen in Denemarken
te ontdekken.

Meer over de Vikingschatten van Zuid-Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

De Vikingschatten van Zuid-Denemarken in het kort

Ontmoet de Vikingen in Zuid-Denemarken

 • Bezoek een 'echt' Vikingdorp in Ribe Vikingecenter
 • Ontdek de beroemde Vikingschatten in Jelling
 • Reis terug in de tijd in Vikingemuseet Ladby op Funen
tip van onze Denemarken Specialisten

Mijn favoriete plek om de Deense Vikingen te ervaren? Dat is ongetwijfeld de grootste Vikingmarkt van heel Europa. Deze wordt elk jaar in het Ribe Vikingcenter gehouden tijdens de meivakantie.

Lisette

Lisette

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Vikingen ontmoeten in Ribe

Een van de beste startplekken voor een reis langs de Vikingschatten van Zuid-Denemarken is het Ribe Vikingecenter. In dit openluchtmuseum kun je een echt Vikingendorp verkennen en kennismaken met vaklui uit die tijd. De smid, de Viking krijger, de houtsnijder: je mag ze allemaal een handje helpen. Ook in het nabijgelegen Museum Ribes Vikinger kun je meer leren over deze bijzondere voormalige bewoners van Zuid-Denemarken.

Ontdek de Vikingschatten van Jelling

Het plaatsje Jelling heeft een bijzondere betekenis voor kenners van de Vikingschatten van Zuid-Denemarken. Het is de plek waar de Vikingkoning Harold Bluetooth honderden jaren geleden het land bekeerde tot het Christendom. Het symbool van zijn daad, de Jelling Steen, is Unesco werelderfgoed. Ook het omliggende gebied is bijzonder: het is de rustplaats van vele Vikingkoningen. In het Experience Center Kongernes Jelling komt de geschiedenis tot leven in een virtuele Vikingwereld.

Bewonder een Vikinggraf op Funen

In de 10de eeuw werd Ladby gebruikt als een begraafplaats door de Vikingen. Vandaag de dag ligt er een schat aan grafgiften en andere voorwerpen uit die tijd. In het moderne Vikingemuseet Ladby kun je topstukken en een reconstructie van een scheepsgraf bekijken. Een bijzonder kijkje in de wereld van de Vikingen!

Vakantiegebieden in de buurt van de Vikingschatten van Zuid-Denemarken

 • In populaire vakantiegebieden aan de westkust zoals Skærbæk,  Rømø, Jegum en Blåvand zit je dichtbij het Ribe Vikingcentrer en het Museum Ribes Vikinger.
 • De Vikingschatten van Jelling verkennen? Neem het uitgestrekte meer van Kvie Sø of het gemoedelijke kustplaatsje Hejlsminde als uitvalsbasis en je bent er binnen een uurtje!
 • Het Vikingemuseet Ladby ligt in de buurt van het populaire vakantiegebied Kerteminde. Het museum is ook prima vanuit andere populaire plaatsen op Funen, zoals Faaborg en Bogense te bereiken.

Lees meer over een vakantie met kids in Zuid-Denemarken

Herfst
vakantie
Al vanaf 249 euro per huis
per week*

LEGOLAND aanbieding 2020
Zuid-Denemarken

 • 2e dag gratis naar LEGOLAND
 • Kids gratis naar Givskud Zoo

Bekijk de aanbieding

Vakantie in Zuid-Denemarken

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de Vikingschatten van Zuid-Denemarken

Boek nu je vakantie naar Zuid-Denemarken!

De beste plek voor een vakantie met kids

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous