De Vikingschatten van Zuid-Denemarken

De Vikingschatten van Zuid-Denemarken

Reis terug in de tijd en sta ook in oog met levensechte Vikingen

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De Vikingschatten van Zuid-Denemarken

Van de mysterieuze Jelling steen tot het interactieve Ribe Vikingecenter: Zuid -Denemarken is de ideale locatie om de sporen van de Vikingen in Denemarken
te ontdekken.

Meer over de Vikingschatten van Zuid-Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

De Vikingschatten van Zuid-Denemarken in het kort

Ontmoet de Vikingen in Zuid-Denemarken

 • Bezoek een 'echt' Vikingdorp in Ribe Vikingecenter
 • Ontdek de beroemde Vikingschatten in Jelling
 • Reis terug in de tijd in Vikingemuseet Ladby op Funen
tip van onze Denemarken Specialisten

Mijn favoriete plek om de Deense Vikingen te ervaren? Dat is ongetwijfeld de grootste Vikingmarkt van heel Europa. Deze wordt elk jaar in het Ribe Vikingcenter gehouden tijdens de meivakantie.

Lisette

Lisette

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 25.000
  accommodaties
 • score
  klanttevredenheid

Vikingen ontmoeten in Ribe

Een van de beste startplekken voor een reis langs de Vikingschatten van Zuid-Denemarken is het Ribe Vikingecenter. In dit openluchtmuseum kun je een echt Vikingendorp verkennen en kennismaken met vaklui uit die tijd. De smid, de Viking krijger, de houtsnijder: je mag ze allemaal een handje helpen. Ook in het nabijgelegen Museum Ribes Vikinger kun je meer leren over deze bijzondere voormalige bewoners van Zuid-Denemarken.

Ontdek de Vikingschatten van Jelling

Het plaatsje Jelling heeft een bijzondere betekenis voor kenners van de Vikingschatten van Zuid-Denemarken. Het is de plek waar de Vikingkoning Harold Bluetooth honderden jaren geleden het land bekeerde tot het Christendom. Het symbool van zijn daad, de Jelling Steen, is Unesco werelderfgoed. Ook het omliggende gebied is bijzonder: het is de rustplaats van vele Vikingkoningen. In het Experience Center Kongernes Jelling komt de geschiedenis tot leven in een virtuele Vikingwereld.

Bewonder een Vikinggraf op Funen

In de 10de eeuw werd Ladby gebruikt als een begraafplaats door de Vikingen. Vandaag de dag ligt er een schat aan grafgiften en andere voorwerpen uit die tijd. In het moderne Vikingemuseet Ladby kun je topstukken en een reconstructie van een scheepsgraf bekijken. Een bijzonder kijkje in de wereld van de Vikingen!

Vakantiegebieden in de buurt van de Vikingschatten van Zuid-Denemarken

 • In populaire vakantiegebieden aan de westkust zoals Skærbæk,  Rømø, Jegum en Blåvand zit je dichtbij het Ribe Vikingcentrer en het Museum Ribes Vikinger.
 • De Vikingschatten van Jelling verkennen? Neem het uitgestrekte meer van Kvie Sø of het gemoedelijke kustplaatsje Hejlsminde als uitvalsbasis en je bent er binnen een uurtje!
 • Het Vikingemuseet Ladby ligt in de buurt van het populaire vakantiegebied Kerteminde. Het museum is ook prima vanuit andere populaire plaatsen op Funen, zoals Faaborg en Bogense te bereiken.

Lees meer over een vakantie met kids in Zuid-Denemarken

Herfst
vakantie
Al vanaf 249 euro per huis
per week*

LEGOLAND aanbieding 2020
Zuid-Denemarken

 • 2e dag gratis naar LEGOLAND
 • Kids gratis naar Givskud Zoo

Bekijk de aanbieding

Vakantie in Zuid-Denemarken

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de Vikingschatten van Zuid-Denemarken

Boek nu je vakantie naar Zuid-Denemarken!

De beste plek voor een vakantie met kids

Zoeken