Slusehuset - historisch huisje in Næstved

4700, Denemarken

Het Slusehuset (letterlijl: sluisgebouw) is een van de meest sprookjesachtige huisjes van Næstved. Het witte vakwerkershuis ligt midden in het bos en is dé plek in om een traditioneel ijsje te eten of een kano te huren.

Het Slusehuset ligt om de hoek van het centrum van Næstved, een van de grotere plaatsen van Zuid-Sjælland. Het huisje ligt aan de rivier de Suså en is tevens de locatie van het lokale VVV-kantoor. Waar het vroeger diende als huis voor de sluiswachter, is Slusehuset nu populair vanwege de goede koffie, de gezellige sfeer en de heerlijke ijsjes. De kano’s van Slusehuset zijn per uur te huur.

Het Slusehuset maakt onderdeel uit van een gevarieerd aanbod van natuurbelevenissen op de Oost-Deense eilanden. Combineer een bezoek aan Slusehuset met een wandeling op het eiland Enø (afstand: zo’n 15 km) of een klimparcours in het bos van Camp Adventure (afstand: zo’n 20 km).

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous