Varde - historisch stadje nabij de Deense Westkust

Varde, Denmark

Varde is een historisch stadje in West-Jutland. Het centrum vol oude koopmanshuisjes en de locatie aan de rivier de Varde Å maken de stad tot een populaire vakantiebestemming. Ook de brede stranden van de Westkust zijn vanaf Varde prima te bereiken.

Vakantie in Varde

Het Middeleeuwse centrum van Varde heeft een paar bijzondere bezienswaardigheden. Rondom het centrale plein liggen onder andere de 12de eeuwse Jacobi Kerk, het 18de eeuwse huisje Silasens Hus en het 19de eeuwse raadhuis Schultzke Gård.

Een andere attractie van Varde is de locatie. Met Nationaal Park Waddenzee (UNESCO Werelderfgoed) binnen handbereik is het een mooie omgeving voor natuurliefhebbers. Ook het brede zandstrand van Blåvand liggen in de buurt. Ribe, de oudste stad van Denemarken, ligt zo’n 40 kilometer ten zuiden van Varde. LEGOLAND® ligt op een afstand van zo’n 50 kilometer.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous