Bork Havn - Strand

6893 Bork Havn, Denemarken

Vakantiedorpje aan het Ringkøbing Fjord, niet ver van de brede zandstranden van de westkust

Bork Havn is een strand in West-Jutland dat erg populair is bij gezinnen. Het smalle strand ligt aan het relatief rustige water van het Ringkøbing Fjord.  Meestal is hier weinig stroming of golfslag en het water blijft er lang ondiep. Het maakt Bork Havn een ideale plek voor een stranddag met kleine kinderen. Vakantiepark Danland Bork Havn ligt in het hart van het dorpje, op loopafstand van de haven en het strand.

Doen in Bork Havn

Behalve zwemmen, zonnen en relaxen kun je bij Bork Havn ook goed surfen. Neem een les bij de surfschool of huur je eigen surfplank. Ook is het een populaire locatie voor sportvissers. Liever de natuur in? Bork Havn ligt niet ver van het vogelreservaat Tipperne, een bijzondere plek voor vogelspotters,  wandelaars en andere natuurliefhebbers. Vergeet ook niet om het nabijgelegen Bork Vikingehavn te bezoeken. Dit bijzondere museum geeft een mooi kijkje terug in de tijd.

Vakantie nabij Bork Havn

Bork Havn ligt aan het Ringkøbing Fjord in West-Jutland. Je hebt hier zowel de ruige kust van de westkust als het rustig kabbelende water van het fjord binnen handbereik. Populaire vakantiebestemmingen in de omgeving zijn onder andere de badplaats Blåvand, en de stranden van Henne Strand en Hvide Sande. Op Dansk.nl vind je een ruim aanbod van vakantiewoningen in en rondom deze toplocaties.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous