De Vikingschatten van Noord-Jutland

De Vikingschatten van Noord-Jutland

Een historische ontdekkingstocht in de natuur

Accommodaties in Noord-Jutland

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De Vikingschatten van Noord-Jutland

Van zorgvuldig bewaarde opgravingen tot compleet herbouwde forten: Noord-Jutland heeft een paar unieke Vikingschatten voor je in petto. Ga op ontdekkingstocht langs de Margrietroute en maak kennis met deze mysterieuze Deense voorouders.

Lees meer over de Vikingschatten van Noord-Jutland

(Tekst gaat hieronder verder)

De Vikingschatten van Noord-Jutland in het kort

Ontmoet de Vikingen in Denemarken

 • Bezoek een van de grootste grafheuvels van Scandinavië
 • Ga op bezoek bij een echt Vikingdorp
 • De Vikingschatten van Noord-Jutland vind je gemakkelijk via de Margrietroute
Nu € 50 korting op een weekverblijf in Noord-Jutland

Exclusieve Aanbieding Noord-Jutland

 • Nu € 50 extra korting op een weekverblijf
 • Kids gratis naar 3 topattracties
 • Noord-Jutland de mooiste regio van Denemarken
 • Bijzondere natuur & uitgestrekte stranden

Bekijk Noord-Jutland Aanbieding

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Noord-Jutland: Schatten midden in de natuur

Af en toe duiken ze opeens op in de anders zo ongerepte natuur van Noord-Jutland: De restanten van de mysterieuze wereld van de Vikingen. Grafheuvels, bouwstenen: de schatten van Noord-Jutland vertellen ons van alles. Zo kun je bij Lindholm Høje zien hoe de Vikingen een laatste rustplaats kregen. De locatie, boven op een heuvel nabij Aalborg, is een van de grootste grafheuvels van Scandinavië.

Bij Hobro kun je bovendien een kijkje nemen bij een nagebouwde Viking nederzetting. Deze Viking attractie in Noord-Jutland, het Vikingecenter Fyrkat, staat op de plek van voormalig Viking fort. De restanten van het cirkelvormige bouwwerk zijn nog altijd te zien in het uitgestrekte landschap. Nu al weer meer dan duizend jaar! Kortom: een must-see tijdens een vakantie in Noord-Jutland.

Ook bij Sebbersund Vikingeby sta je oog in oog met ‘echte’ Vikingen. Op de locatie van een van de belangrijkste handelsknooppunten uit de Vikingentijd worden nu bijzondere Vikingevenemten gehouden waaronder een grote Vikingmarkt. Het hele jaar door is een bezoek aan deze magische plek de moeite waard.

Vikingschatten van Noord-Jutland: volg de Margrietroute

Een leuke manier om de mooiste Vikingsschatten van Noord-Jutland te ontdekken is via de Margrietroute. Deze toeristische autoroute volgt de mooiste wegen van Noord-Jutland en komt langs alle highlights van de regio. De Margrietroute in Noord-Jutland doen? Stap in de auto en volg simpelweg de bruine bordjes met margrieten langs de weg! Bestel het Margrietrouteboekje exclusief via Dansk.nl en lees ondertussen alles over de (Viking) sites die je onderweg tegenkomt.

Vakantiebestemmingen in Noord-Jutland

Lees meer over Noord-Jutland

tip van onze Denemarken Specialisten

Het leuke aan het bezoeken van de Vikingsites in Noord-Jutland is dat ze stuk voor stuk midden in de natuur liggen. Het maakt attracties als Fyrkat en Lindholm Høje tot leuke bestemmingen voor een zomerse fietstocht of autorit in de regio.

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

Best geboekt in Noord-Jutland; nu met korting!

Nu € 50 korting op een weekverblijf in Noord-Jutland + kids gratis naar 3 topattracties*

Feriepartner vakantiehuizen

Moderne strandhuizen, klassieke rietgedekte huizen, vakantiehuisjes in de duinen... De vakantiehuizen van Feriepartner in Noord-Jutland bieden ruimte & privacy. Heerlijk voor een vakantie samen of met het gezin.

Bekijk Feriepartner vakantiehuizen

Skallerup Seaside Resort

Het mooiste vakantiepark van Denemarken aan zee. Eindeloos veel faciliteiten zoals een zwembad, indoor speeltuin en luxe wellness. Maar ook veel ruimte in en om je vakantiehuis! Heerlijk voor gezinnen én voor stellen.

Bekijk Skallerup Seaside Resort

Nu € 50 korting op een weekverblijf in Noord-Jutland + kids gratis naar 3 topattracties:

Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium en Aalborg Zoo

Bekijk Noord-Jutland Aanbieding

Vakantie in Noord-Jutland

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de attracties van Noord-Jutland

Boek nu je vakantie in Noord-Jutland

Ontdek de mooiste Vikingschatten van Denemarken

Bekijk alle accommodaties in Noord-Jutland
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous