De natuur van Noord-Jutland

De natuur van Noord-Jutland

Van fjorden tot woestijnen en van bossen tot palmstranden

Alle accommodaties in Noord-Jutland

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De natuur van Noord-Jutland

De natuur van Noord-Jutland is een unieke mix van natuur, rust en ruimte. Je hebt er een diep bos, een gigantisch fjord, een woestijn, een palmstrand en tientallen kilometers aan zandstrand. Het maakt de regio tot een ideale bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Meer over de natuur van Noord-Jutland

(Tekst gaat hieronder verder)

De natuur van Noord-Jutland in het kort

Ervaar het Deense landschap op haar mooist

 • Een afwisselende mix van landschappen
 • Vele kilometers aan ongerept duingebied
 • Brede zandstranden en diepe bossen
 • Een regio waar de natuur de ruimte krijgt
Nu € 50 korting op een weekverblijf in Noord-Jutland

Exclusieve Aanbieding Noord-Jutland

 • Nu € 50 extra korting op een weekverblijf
 • Kids gratis naar 3 topattracties
 • Noord-Jutland de mooiste regio van Denemarken
 • Bijzondere natuur & uitgestrekte stranden

Bekijk Noord-Jutland Aanbieding

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

De natuur van Noord-Jutland op haar mooist

In weinig regio’s van Denemarken hebben ze het zó getroffen met de natuur. Behalve een gigantisch Fjord en vele kilometers aan duinlandschap, heeft Noord-Jutland een van de diepste bossen van het land (Rold Skov) en een gigantische kalkstenen rotsformatie (Bulbjerg). En dan hebben we het nog niet eens gehad over het unieke hoogveengebied Lille Vildmose, een ongerept natuurgebied met wilde zwijnen en (gratis) natuurspeelplaatsen. Of over Rebild Bakker, het heuvelachtige natuurgebied nabij Aalborg. Kortom: de natuur van Noord-Jutland is er een vol bijzondere hoogtepunten.

Noord-Jutland: unieke natuurverschijnselen

Met je ene voet in de Noordzee en de andere in het Kattegat staan? Bij Grenen, de meest noordelijke punt van Jutland, kan het. De twee zeeën botsen hier letterlijk tegen elkaar op. Nog meer natuur ervaar je bij Råbjerg Mile, waar het opstuivende duinzand een gigantische zandvlakte heeft gecreëerd.

Ook aan het strand van Noord-Jutland staan je unieke verassingen te wachten. Met een beetje geluk – en flink wat geduld – vind je namelijk jouw eigen amber langs het strand. Dit ‘Deense goud’ is zo’n 30 tot 50 miljoen jaren oud en is te vinden langs de westkust van Jutland. Je ogen goed open houden tijdens een strandwandeling, dus! Of: gewoon even binnenlopen bij een van de lokale werkplaatsen in badplaatsen als Lønstrup of Løkken…

Eindeloos brede zandstranden in Noord-Jutland

Of je nou in de zomer of het najaar reist, het strand is een must-see tijdens een vakantie in Noord-Jutland. De gigantisch brede zandstranden zijn ideaal voor een wandeling, welke tijd van het jaar het ook is. Ga voor een vakantie in Klitmøller of een van de andere badplaatsen rondom Nationaal Park Thy en verken de mooiste kustlijn van het land. Of beklim een van de vele vuurtorens langs de kust en geniet van het eindeloos mooie uitzicht over zee.

Vakantiebestemmingen in Noord-Jutland

Lees meer over Noord-Jutland

tip van onze Denemarken Specialisten

Mijn favoriete stukje natuur in Noord-Jutland? Het is lastig kiezen tussen de zandvlakte bij Råbjerg Mile en de kalkstenen rotsformatie bij Bulbjerg. Beiden zijn ze verpletterend mooi en uniek!

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

Best geboekt in Noord-Jutland; nu met korting!

Nu € 50 korting op een weekverblijf in Noord-Jutland + kids gratis naar 3 topattracties*

Feriepartner vakantiehuizen

Moderne strandhuizen, klassieke rietgedekte huizen, vakantiehuisjes in de duinen... De vakantiehuizen van Feriepartner in Noord-Jutland bieden ruimte & privacy. Heerlijk voor een vakantie samen of met het gezin.

Bekijk Feriepartner vakantiehuizen

Skallerup Seaside Resort

Het mooiste vakantiepark van Denemarken aan zee. Eindeloos veel faciliteiten zoals een zwembad, indoor speeltuin en luxe wellness. Maar ook veel ruimte in en om je vakantiehuis! Heerlijk voor gezinnen én voor stellen.

Bekijk Skallerup Seaside Resort

Nu € 50 korting op een weekverblijf in Noord-Jutland + kids gratis naar 3 topattracties:

Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium en Aalborg Zoo

Bekijk Noord-Jutland Aanbieding

Boek je vakantie naar Noord-Jutland

Een vakantie vol bijzondere natuurbelevenissen

Vakantie in Noord-Jutland

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de natuur van Noord-Jutland

Bekijk alle accommodaties in Noord-Jutland
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous