Kidsproof Denemarken

TOP 10 leukste attracties in Denemarken voor kinderen

Faarup Sommerland, Denemarken. Foto: Faarup Sommerland
Foto: Faarup Sommerland

Denemarken kidsproof? Dit toplijstje van leukste attracties in Denemarken voor kinderen spreekt boekdelen. Voeg daar gigantische ijsjes, vele kilometers aan kindvriendelijke zandstranden én gezellige vakantiehuizen aan toe en je gezinsvakantie kan beginnen.

1. Fårup Sommerland

Behalve het woordje hygge is nóg een Deens begrip cruciaal tijdens een vakantie in Denemarken met kinderen. Een ‘Sommerland’ (letterlijk: ‘zomers pretpark’) is de ultieme mix van pretpark, picknicklocatie en natuurgebied. Fårup Sommerland is onze favoriet en heeft onder andere een gigantisch aquapark, meerdere achtbanen en een midgetgolfbaan.

2. LEGOLAND

De nummer twee op ons toplijstje van leukste attracties in Denemarken voor kinderen behoeft eigenlijk geen tekst en uitleg. Want tja, wie kent LEGOLAND niet? Regel je kaartjes voor LEGOLAND gelijk bij je reservering op Dansk.nl en bezoek het wereldberoemde pretpark extra voordelig.

Givskud Zoo in Zuid-Denemarken. Foto: Givskud Zoo
Foto: Givskud Zoo

3. Safaripark Givskud Zoo

Deze ‘buur’ van LEGOLAND is minstens zo leuk voor een dagje uit tijdens een vakantie in Denemarken met kinderen. Pak de auto, cruise over de Zuid-Deense savanne van Givskud Zoo en spot leeuwen, giraffen en hier en daar zelfs een dinosaurus.

4. Nordsøen Oceanarium

Nog zo’n leuke attractie in Denemarken voor dierenliefhebbers. Bij het Nordsøen Oceanarium maak je kennis met de bewoners van de Noordzee. De locatie? De haven van Hirtshals, niet ver van het populaire vakantiepark Skallerup Seaside Resort.

5. Tivoli Kopenhagen

Een stedentrip met kinderen? In Kopenhagen is dat bepaald geen slecht idee. De achtbanen, spookhuizen en snoepkramen van Tivoli Kopenhagen liggen namelijk gewoon in het hart van de stad.

Ribe VikingeCenter, Zuid-Denemarken. Foto: Ribe VikingeCenter/VisitDenmark
Foto: Ribe Vikingecenter, Zuid-Denemarken

6. Ribe Vikingecenter

Ribe Vikingecenter is het leukste openluchtmuseum van Denemarken. Je kunt een praatje maken met echte Vikingen en even binnenlopen bij bootbouwers en broodbakkers. Ook leuk: een lesje zwaardvechten van een echte Viking.

Egeskov Slot, Funen/Zuid-Denemarken. Foto: Kim Wyon/VisitDenmark
Egeskov Slot op Funen, Zuid-Denemarken. Foto: Kim Wyon/VisitDenmark

7. Egeskov Slot

Het Egeskov Slot heeft haar kasteeltuin omgetoverd tot een van de leukste attracties in Denemarken voor kinderen. Een doolhof, een klimbos, een speeltuin, een Segway parcours: het is er allemaal. Ook het automuseum, de poppententoonstelling en het slotpark vol prachtige picknickplekken maken het Egeskov Slot een topuitje tijdens een vakantie in Denemarken met kinderen.

8. Djurs Sommerland

Nóg zo’n gezellig Sommerland in de top tien van leukste attracties in Denemarken voor kinderen! Djurs Sommerland ligt in Djursland, de groene ‘neus’ van Jutland. Het is een prachtige locatie voor een middagje achtbaan-roetsjen en picknicken.  

9. Skandinavisk Dyrepark

Mijn persoonlijke favoriete attractie in Denemarken voor kinderen? Dat is zeker weten het het Skandinavisk Dyrepark. Via loopbruggen en natuurpaden kronkel je je een weg door het park en wordt je verrast door een mooie verzameling roofdieren, ijsberen en nog veel meer. Een gezellig en toegankelijk dierenpark in Oost-Jutland.

Knuthenborg Safaripark. Foto: Niclas Jessen/VisitDenmark
Knuthenborg Safaripark. Foto: Niclas Jessen/VisitDenmark

10. Knuthenborg Safaripark

Het Knuthenborg Safaripark is hèt dierenpark van de Oost-Deense eilanden. Op het mooie landgoed ligt niet alleen het grootste safaripark van Noord-Europa, maar ook een gigantische natuurspeelplaats en een bijzonder dinobos.

Ook op vakantie naar Kidsproof Denemarken? Op Dansk.nl vind je de grootste selectie kidsproof vakantieparken en vakantiehuizen in Denemarken.