Attracties van de Oost-Deense eilanden

Attracties van de Oost-Deense eilanden

Reis langs natuurwonderen en bijzondere musea

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Attracties Oost-Deense eilanden

In één vakantie een gigantisch safaripark, een avontuurlijk klimbos EN een mysterieuze oorlogsbunker verkennen? De attracties van de Oost-Deense eilanden wachten op je! Het maakt de ‘achtertuin van Denemarken’ tot een van de leukste en meest gevarieerde bestemmingen voor een gezinsvakantie.

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

Attracties op de Oost-Deense eilanden in het kort

Leerzaam, interactief en avontuurlijk

 • Knuthenborg Safaripark is het grootste safaripark van het land
 • Reis terug in de tijd in het Cold War Museum, Danmarks Borgcenter en het Middelaldercentret
 • Bestijg de hoogste klimtoren van de Oost-Deense eilanden: Camp Adventure
 • Leer alles over de natuur bij het Geomuseum Faxe en het Geocenter Møns Klint
 • Gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland - pak de veerboot vanaf het Duitse Puttgarden
Tot 20% korting op top attracties in de regio

Oost-Deense eilanden AANBIEDING

 • Boek een verblijf + Scandlines overtocht:
 • Tot 20% korting op top attracties

Profiteer nu van de aanbieding

Attracties in de Oost-Deense eilanden voor het hele gezin

De Oost-Deense eilanden worden steeds populairder als bestemming voor een gezinsvakantie in Denemarken. En dat komt zeker niet alleen de ruime keuze aan vakantiehuizen en de weidse natuur. De Oost-Deense eilanden zitten namelijk vol verrassende gezinsattracties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een safariritje tussen de tijgers in het Knuthenborg Safaripark? Of een leerzame 3D-reis langs gletsjers en vulkaanuitbarstingen in het Geocenter Møns Klint? Ook het gezellige attractiepark BonBon Land mag zeker niet ontbreken op jullie to-do lijstje.

Attracties in de Oost-Deense eilanden: leren is leuk

De attracties in de Oost-Deense eilanden hebben één ding gemeen: ze zijn stuk voor stuk uitdagend en enorm leerzaam. Waar je in het GeoMuseum Faxe alles leert over de natuur, kun je in het Middelaldercentret met eigen ogen zien hoe geavanceerd de Middeleeuwse dorpsbewoners al leefden. Ook de bunker van het Cold War Museum en de kasteelruïnes van Danmarks Borgcenter staan garant voor interactieve en leerzame dagjes uit.

Ontdek de natuur van de Oost-Deense eilanden

De attracties van Oost-Deense eilanden bewijzen dat de Deense natuur vol verrassingen zit. Zoals de hoogste observatietoren van het hele land! Rondom de gloednieuwe toren van Camp Adventure kun je klimmen en klauteren met het hele gezin en eindeloos ver over de bossen van Zuid-Sjælland uitkijken. En heb je de smaak van het klimmen te pakken? Ga dan ook even langs bij het Gavnø Go Fly klimpark. Dit park ligt bij het statige Gavnø Slot en heeft een paar spannende klimparcoursen voor je uitgelegd.

Ook het GeoCenter Møns Klint is een leuke plek om de natuur van dichtbij te zien. In het interactieve centrum leer je alles over de unieke natuur in dit deel van Denemarken en ben je bovendien om de hoek bij de spectaculaire krijtrotsen.

De Oost-Deense eilanden: dichterbij dan je denkt

Eilandhoppen op de Oost-Deense eilanden is heerlijk simpel. Zuid-Sjælland, Møn, Lolland-Falster: ze zijn stuk voor stuk met elkaar verbonden via bruggen. Tegelijkertijd is de regio gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de haven van het Duitse Puttgarden (zo’n 5,5 uur rijden vanaf Utrecht) gaat er een regelmatige veerdienst naar de eilanden. Anderhalf uur achterover hangen met een goed kop koffie en uitzicht over zee en je vakantie op de Oost-Deense eilanden kan beginnen!

En overnachten? Dat kan bijvoorbeeld in een van de gezinsvriendelijke vakantieparken als Lalandia Rødby, Nysted Camping of Feddet Strand Resort.

Lees ook:

tip van onze Denemarken Specialisten

Mijn favoriete attractie op de Oost-Deense eilanden? Dat is zeker weten het openluchtmuseum Middelaldercentret. Nergens in Europa kom je zó dichtbij de ‘echte’ Middeleeuwen. Wie wil er nou niet een dagje ridderen, pottenbakken, boogschieten en kletsen met Middeleeuwse dorpsbewoners?

Alma

Alma

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 25.000
  accommodaties
 • score
  klanttevredenheid

Boek je vakantie op de Oost-Deense eilanden en beleef de leukste topattracties

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de attracties van de Oost-Deense eilanden

Boek nu je vakantie op de Oost-Deense eilanden

Een regio vol spannende attracties

Bekijk de aanbieding voor jouw vakantie op de Oost-Deense eilanden

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Zoeken