Stranden van de Oost-Deense eilanden

Stranden van de Oost-Deense eilanden

Meer dan 600 kilometer aan rust, ruimte en natuur

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Ontdek de stranden van de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 600 kilometer aan kustlijn, ben je op de Oost-Deense eilanden nooit ver verwijderd van een goed strand. Van zijdezacht tot kiezelzand vol spannende fossielen: in deze regio vind je ongetwijfeld een mooie locatie voor een zomerse vakantiedag.

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

De stranden van de Oost-Deense eilanden in het kort

Van goudgeel zandstrand tot kiezelstrand vol spannende fossielen

 • Gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland met de veerboot (vanaf Puttgarden)
 • Veel kindvriendelijke stranden, waaronder Marielyst en Feddet
 • Zoek je eigen fossielenschat bij de stranden van Møns Klint en Stevns Klint
 • Zowel kiezelstranden als zandstranden
Tot 20% korting* Bij boeking via
Dansk.nl

Scandlines aanbieding Oost-Deense eilanden

 • Tot 20% korting op topattracties*
 • De snelste route naar de Oost-Deense eilanden
 • Korte overtocht & ontspannen break onderweg
 • Slechts 595 km vanaf Utrecht

Boek hier je Scandlines ticket

En het mooiste strand van Denemarken is…

Vraag een Deen naar de mooiste stranden van het land, en je komt ongetwijfeld uit bij Marielyst. Dit Oost-Deense vakantieoord prijkt al jarenlang op ieder toplijstje. Vooral voor kinderen is het strand van Marielyst perfect. Het water is kalm, het blijft lang ondiep en het zandstrand ligt heerlijk verscholen achter de duinen. Andere populaire stranden op de Oost-Deense eilanden vind je onder andere bij het Feddet Strand Resort, Karrebæksminde en Gedesby.

Ook vanaf een vakantiehuis op Vakantiepark Lalandia Rødby, Vakantiepark Nysted Camping of een van de vakantiehuizen van Feriepartner (Møn) heb je mooie stranden binnen handbereik.

Welk topstrand je ook kiest, je hoeft er niet ver voor te rijden. Want terwijl de eilanden onderling zijn verbonden via bruggen, zijn de mooiste stranden nog geen uur verwijderd vanaf de veerhaven van Rødby. En die veerhaven? Die bereik je weer heel gemakkelijk vanaf het Duitse Puttgarden (595 km vanaf Utrecht).

Op fossielenjacht op de Oost-Deense eilanden

Sinds UNESCO de Krijtrotsen van Stevns Klint als Werelderfgoed erkende, is er nóg meer reden om de kustlijn van Zuid-Sjælland te bezoeken. En inderdaad, de kustlijn en het omliggende achterland is spectaculair. Tegelijkertijd is het een ware schatkamer voor (amateur)geologen: in de grond liggen duizenden jaren aan fossielen bewaard. Houd je ogen dus goed open, tijdens die strandwandeling! Ook de kustlijn bij de krijtrotsen van Møn is trouwens een toplocatie voor wandelaars en fossielenjagers.

Houd de waterschoenen in de aanslag

Het gevarieerde landschap van de Oost-Deense eilanden betekent dat ook dat je er stranden in allerlei soorten en maten vindt. Waar je langs de zuidkust van Zuid-Sjælland en Lolland-Falster veelal smalle zandstranden tegenkomt, liggen de stranden nabij de krijtrotsen van Stevns en Møn vol met kiezelstenen. Net als op veel andere locaties in Denemarken, is het daarom aan te raden om waterschoenen mee te nemen. Zo kun je elk Deens strand onbezorgd trotseren.

Lees ook:

Houd je van een actieve strandvakantie? Wandel dan van Rødvig via Stevns Klint helemaal naar de haven van Bøgeskov, zo’n 21 kilometer verderop. Onderweg kom je langs de mooiste krijtrotsen en de meest spectaculaire uitzichten over zee. Een absolute aanrader in Zuid-Sjælland!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Boek nu je vakantie op de Oost-Deense eilanden

Vind jouw droomlocatie langs de ongerepte Deense kust

Bekijk de exclusieve aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Op deze attracties krijg je korting met je Scandlines ticket*

Scandlines - attracties met korting (2022)

Koop je een Scandlines ticket naar Denemarken, dan heb je daarmee in Denemarken recht op korting bij verschillende leuke attracties op de Oost-Deense eilanden. De lijst met attracties wordt binnenkort geupdate, de actuele informatie vind je op de site van Scandlines

Liselund Slot 10% korting op de entreeprijs
Vikingschepenmuseum Roskilde 20% korting op de entreeprijs
Experimentarium 20% korting op de entreeprijs
Fuglsang Kunstmuseum 12% korting op de entreeprijs
Gavnø Slot 20% korting op de entreeprijs
Museet for Sofart 20% korting op de entreeprijs
Attractiepark Bon Bon Land  40% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scandlines 2022 www.bonbonland.dk/en/buy-tickets
Krokodille Zoo  15% korting op de entreeprijs
Knuthenborg Safaripark 20% korting op de entreeprijs
Geocenter Møns Klint 20% korting op de entreeprijs
Middelaldercenter 20% korting op de entreeprijs
Tivoli Kopenhagen 15% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scand2022 www.tivoligardens.com/en/login/scandlines
Canal Tours Kopenhagen (Stromma Denmark) 20% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode SCAND20 www.stromma.com/en-dk/copenhagen/sightseeing/sightseeing-by-boat/grand-tour/
Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Informatie: feb. 2022

Meer informatie over de aanbieding én de voorwaarden vind op deze pagina over de Oost-Deense eilanden.

Hoe boek je een ticket voor een Scandlines overtocht (& voorwaarden)

De Scandlines overtocht van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) is de snelste en gemakkelijkste manier om de Oost-Deense eilanden te bereiken. Via de link van Dansk.nl kan je de veertickets bestellen. Je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks bij Scandlines. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of het betaalproces. Na je betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging van je reservering. Bestel hier de tickets voor de Scandlines overtocht.

*Dansk.nl heeft een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH met betrekking tot de overtochten van Scandlines. Voor elke Scandlines overtocht die geboekt wordt via de link die Dansk.nl heeft verstrekt kan Dansk.nl een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden zijn van toepassing: https://www.scandlines.com/terms/.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous