Dinotrail op de Oost-Deense eilanden

Dinotrail op de Oost-Deense eilanden

Stap in het spoor van de dinosaurussen in Denemarken

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Ontdek de dinotrail op de Oost-Deense eilanden

Het allerleukste aan een vakantie op de Oost-Deense eilanden? Nergens anders kom je zó dichtbij het Europa uit de prehistorie! Het is misschien lastig voor te stellen, maar ooit was het nu zo gemoedelijke Deense landschap het land van dinosaurussen, meteorietinslagen en ijsgletsjers. Stap in de voetsporen van de dino’s langs de dinotrail op de Oost-Deense eilanden.

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

De dinotrail van de Oost-Deense eilanden in het kort

Ga op ontdekkingsreis op de eilanden

 • Leer alles over de dino’s in het GeoCenter Møns Klint
 • Ontmoet ‘echte’ dinosaurussen in het Knuthenborg Safaripark
 • Ga op fossielenjacht langs de kust van Zuid-Sjælland
 • Ideale regio voor een autovakantie - de Oost-Deense eilanden zijn met bruggen verbonden
Tot 20% korting* Bij boeking via
Dansk.nl

Scandlines aanbieding Oost-Deense eilanden

 • Tot 20% korting op topattracties*
 • De snelste route naar de Oost-Deense eilanden
 • Korte overtocht & ontspannen break onderweg
 • Slechts 595 km vanaf Utrecht

Boek hier je Scandlines ticket

Stop 1 op de Dinotrail van de Oost-Deense eilanden: GeoCenter Møns Klint

Hoewel ze al miljoenen jaren geleden verdwenen, hebben de dinosaurussen hun sporen nagelaten in het Deense landschap. In het GeoCenter Møns Klint nemen wetenschappers je graag mee op hun prehistorische zoektocht. Via 3D films, levensgrote skeletten en interactieve spellen wordt de wereld van de dinosaurussen plotseling gevaarlijk tastbaar. Leuk voor jong en oud!

Stop 2 op de Dinotrail van de Oost-Deense eilanden: Knuthenborg Safaripark

Nu je alles weet over dinosaurussen, is het tijd om een paar levensechte brullende exemplaren te ontmoeten! En waar doe je dat anders dan in een heus safaripark? In het dinobos van het Knuthenborg Safaripark lopen maar liefst meer dan 20 dinosaurussen rond. Animatie-dino’s, wel te verstaan. Op basis van een indrukwekkende verzameling fossielen en skeletten zijn ze zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt. Het dinobos is tevens het thuis van emoes, kangoeroes en allerlei prehistorische schatten.

Als je toch in het Knuthenborg Safaripark bent, kun je gelijk even langs bij de wat meer ‘doorsnee’ bewoners van het park. Zoals de tijgers, de giraffen en de apen, bijvoorbeeld. Naast het dinobos heeft het park namelijk ook een bonte verzameling wilde dieren uit alle uithoeken van de wereld. Plus de allergrootste natuurspeelplaats van het land.

Stop 3 op de Dinotrail van de Oost-Deense eilanden: Faxe

Het GeoCenter op Møn, het Knuthenborg Safaripark op Lolland-Falster: ieder Oost-Deens eiland heeft z’n eigen dinoschat. Maarre.. hoe zit dat eigenlijk met Sjælland? Geen zorgen, ook hier zijn de dinosaurussen goed vertegenwoordigd. Vooral bij Faxe, aan de kust van Zuid-Sjælland, hebben archeologen stokoude fossielen gevonden. Bij het GeoMuseum Faxe nemen ze je graag mee op fossielenjacht in de omgeving.

De Oost-Deense eilanden: dichterbij dan je denkt

De dinotrail van de Oost-Deense eilanden is een leuke bestemming voor een autovakantie met het hele gezin. Terwijl je binnen no-time op de Oost-Deense eilanden staat – de veerboot vanaf het Duitse Puttgarden boek je gemakkelijk via Scandlines – zijn de eilanden onderling verbonden via bruggen. Op de Oost-Deense eilanden krijg je dus wèl dat unieke Deense eilandleven maar dan zonder ingewikkelde boottochten en wachttijden. Ideaal!

Lees ook:

tip van onze Denemarken Specialisten

Dinofan? Dan mag je het dinobos van het Knuthenborg Safaripark sowieso niet overslaan tijdens je vakantie op de Oost-Deense eilanden. De allergrootste dinosaurus ter wereld vind je namelijk in dit bos. Mis ‘m niet!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Boek nu je vakantie op de Oost-Deense eilanden

Een vakantie vol avonturen voor het hele gezin

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Op deze attracties krijg je korting met je Scandlines ticket*

Scandlines - attracties met korting (2022)

Koop je een Scandlines ticket naar Denemarken, dan heb je daarmee in Denemarken recht op korting bij verschillende leuke attracties op de Oost-Deense eilanden. De lijst met attracties wordt binnenkort geupdate, de actuele informatie vind je op de site van Scandlines

Liselund Slot 10% korting op de entreeprijs
Vikingschepenmuseum Roskilde 20% korting op de entreeprijs
Experimentarium 20% korting op de entreeprijs
Fuglsang Kunstmuseum 12% korting op de entreeprijs
Gavnø Slot 20% korting op de entreeprijs
Museet for Sofart 20% korting op de entreeprijs
Attractiepark Bon Bon Land  40% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scandlines 2022 www.bonbonland.dk/en/buy-tickets
Krokodille Zoo  15% korting op de entreeprijs
Knuthenborg Safaripark 20% korting op de entreeprijs
Geocenter Møns Klint 20% korting op de entreeprijs
Middelaldercenter 20% korting op de entreeprijs
Tivoli Kopenhagen 15% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scand2022 www.tivoligardens.com/en/login/scandlines
Canal Tours Kopenhagen (Stromma Denmark) 20% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode SCAND20 www.stromma.com/en-dk/copenhagen/sightseeing/sightseeing-by-boat/grand-tour/
Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Informatie: feb. 2022

Meer informatie over de aanbieding én de voorwaarden vind op deze pagina over de Oost-Deense eilanden.

Hoe boek je een ticket voor een Scandlines overtocht (& voorwaarden)

De Scandlines overtocht van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) is de snelste en gemakkelijkste manier om de Oost-Deense eilanden te bereiken. Via de link van Dansk.nl kan je de veertickets bestellen. Je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks bij Scandlines. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of het betaalproces. Na je betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging van je reservering. Bestel hier de tickets voor de Scandlines overtocht.

*Dansk.nl heeft een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH met betrekking tot de overtochten van Scandlines. Voor elke Scandlines overtocht die geboekt wordt via de link die Dansk.nl heeft verstrekt kan Dansk.nl een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden zijn van toepassing: https://www.scandlines.com/terms/.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous