Dinotrail op de Oost-Deense eilanden

Dinotrail op de Oost-Deense eilanden

Stap in het spoor van de dinosaurussen in Denemarken

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Ontdek de dinotrail op de Oost-Deense eilanden

Het allerleukste aan een vakantie op de Oost-Deense eilanden? Nergens anders kom je zó dichtbij het Europa uit de prehistorie! Het is misschien lastig voor te stellen, maar ooit was het nu zo gemoedelijke Deense landschap het land van dinosaurussen, meteorietinslagen en ijsgletsjers. Stap in de voetsporen van de dino’s langs de dinotrail op de Oost-Deense eilanden.

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

De dinotrail van de Oost-Deense eilanden in het kort

Ga op ontdekkingsreis op de eilanden

 • Leer alles over de dino’s in het GeoCenter Møns Klint
 • Ontmoet ‘echte’ dinosaurussen in het Knuthenborg Safaripark
 • Ga op fossielenjacht langs de kust van Zuid-Sjælland
 • Ideale regio voor een autovakantie - de Oost-Deense eilanden zijn met bruggen verbonden
Tot 20% korting op top attracties in de regio

Oost-Deense eilanden AANBIEDING

 • Boek een verblijf + Scandlines overtocht:
 • Tot 20% korting op top attracties

Profiteer nu van de aanbieding

Stop 1 op de Dinotrail van de Oost-Deense eilanden: GeoCenter Møns Klint

Hoewel ze al miljoenen jaren geleden verdwenen, hebben de dinosaurussen hun sporen nagelaten in het Deense landschap. In het GeoCenter Møns Klint nemen wetenschappers je graag mee op hun prehistorische zoektocht. Via 3D films, levensgrote skeletten en interactieve spellen wordt de wereld van de dinosaurussen plotseling gevaarlijk tastbaar. Leuk voor jong en oud!

Stop 2 op de Dinotrail van de Oost-Deense eilanden: Knuthenborg Safaripark

Nu je alles weet over dinosaurussen, is het tijd om een paar levensechte brullende exemplaren te ontmoeten! En waar doe je dat anders dan in een heus safaripark? In het dinobos van het Knuthenborg Safaripark lopen maar liefst meer dan 20 dinosaurussen rond. Animatie-dino’s, wel te verstaan. Op basis van een indrukwekkende verzameling fossielen en skeletten zijn ze zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt. Het dinobos is tevens het thuis van emoes, kangoeroes en allerlei prehistorische schatten.

Als je toch in het Knuthenborg Safaripark bent, kun je gelijk even langs bij de wat meer ‘doorsnee’ bewoners van het park. Zoals de tijgers, de giraffen en de apen, bijvoorbeeld. Naast het dinobos heeft het park namelijk ook een bonte verzameling wilde dieren uit alle uithoeken van de wereld. Plus de allergrootste natuurspeelplaats van het land.

Stop 3 op de Dinotrail van de Oost-Deense eilanden: Faxe

Het GeoCenter op Møn, het Knuthenborg Safaripark op Lolland-Falster: ieder Oost-Deens eiland heeft z’n eigen dinoschat. Maarre.. hoe zit dat eigenlijk met Sjælland? Geen zorgen, ook hier zijn de dinosaurussen goed vertegenwoordigd. Vooral bij Faxe, aan de kust van Zuid-Sjælland, hebben archeologen stokoude fossielen gevonden. Bij het GeoMuseum Faxe nemen ze je graag mee op fossielenjacht in de omgeving.

De Oost-Deense eilanden: dichterbij dan je denkt

De dinotrail van de Oost-Deense eilanden is een leuke bestemming voor een autovakantie met het hele gezin. Terwijl je binnen no-time op de Oost-Deense eilanden staat – de veerboot vanaf het Duitse Puttgarden boek je gemakkelijk via Scandlines – zijn de eilanden onderling verbonden via bruggen. Op de Oost-Deense eilanden krijg je dus wèl dat unieke Deense eilandleven maar dan zonder ingewikkelde boottochten en wachttijden. Ideaal!

Lees ook:

tip van onze Denemarken Specialisten

Vanaf het voorjaar van 2019 mag je het dinobos van het Knuthenborg Safaripark sowieso niet overslaan tijdens je vakantie op de Oost-Deense eilanden. De allergrootste dinosaurus ter wereld komt dan namelijk naar het bos. Mis ‘m niet!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 25.000
  accommodaties
 • 8.8 score
  klanttevredenheid
 • 2.200+

Boek nu je vakantie op de Oost-Deense eilanden

Een vakantie vol avonturen voor het hele gezin

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Zoeken