Feest in LEGOLAND!

Feest in LEGOLAND!

50 jaar LEGOLAND (1968 - 2018)

Meer over de verjaardag van LEGOLAND

LEGOLAND is jarig

LEGOLAND is 50 jaar! En dat vieren ze met jou! Zet je cowboyhoed en indianentooi op, want LEGOREDO is wilder dan ooit! Vlieg als een adelaar in de nieuwste attractie Flying Eagle. Maar er is meer... vier het verjaardagsfeest van LEGOLAND mee!

Lees meer over 50 jaar LEGOLAND

(Tekst gaat hieronder verder)

LEGOLAND 1968 - 2018

Vier de 50ste verjaardag van LEGOLAND

 • Flying Eagle - een duikvlucht vanaf 11 meter hoogte
 • LEGO Canoe - klassieke attractie, helemaal vernieuwd
 • LEGO NINJAGO - 4D-film (alleen in LEGOLAND!)
 • Het hele jaar feest in LEGOLAND!
tip van onze Denemarken Specialisten

Het hoogseizoen in LEGOLAND kan druk zijn. Wil je optimaal profiteren van je bezoek, begin dan achterin het park. In de middag loop je terug richting de ingang. Dan is het daar minder druk. Het is wel een uitdaging om met de kinderen langs Miniland te lopen!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

LEGOLAND is 50 jaar

Op 7 juni 2018 is het precies 50 jaar geleden dat LEGOLAND Billund haar deuren opende. Wat begon als een kleinschalig park met LEGO modellen, is uitgegroeid tot een wereldberoemd attractiepark vol bijzondere achtbanen en themagebieden. De hoogste tijd voor een feestje, dus!

 • LEGOREDO Town heeft er dit jaar een spiksplinternieuwe achtbaan bijgekregen. In The Flying Eagle maak je een razendsnelle adelaarsvlucht over de prairie. Een spectaculaire manier om een van de oudste fantasiewerelden van LEGOLAND te verkennen!
 • Ook de attractie LEGO Canoe is opnieuw geopend.
 • Plof neer in de LEGO Bioscoop voor de gloednieuwe LEGO NINJAGO 4D film. Alleen te zien in de Imagination Zone van LEGOLAND.
 • De entree van LEGOLAND Billund is dit jaar nóg kleurrijker dan normaal. Zodra je het park binnenkomt, word je verwelkomt door een paar spectaculaire nieuwe bouwwerken.

Lees meer over

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Hoe het allemaal begon

LEGOLAND in Billund, Denemarken is het eerste en originele LEGOLAND park ter wereld. Het park werd gebouwd naast de LEGO fabriek van Ole Kirk Christiansen. Ole startte de fabriek in 1949 en in 1957 nam zoon Godtfred de leiding van LEGO, nadat zijn vader was overleden. Hij liet ook LEGOLAND bouwen ter promotie van het speelgoedbedrijf LEGO. LEGOLAND werd in 1968 geopend en heeft inmiddels meer dan 50 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Miniland is het hart en het oudste deel van LEGOLAND. Er staan LEGO schaalmodellen (1:20) van steden, gebouwen en bezienswaardigheden van over de hele wereld, zoals Kopenhagen en Ribe, maar ook Amsterdam, Schotland en Bergen (Noorwegen). Naast Miniland vind je Duploland, met attracties voor de kleinste kinderen en de Traffic School, een van de oudste attracties waar kinderen hun LEGO rijbewijs kunnen halen. Andere themagebieden in LEGOLAND zijn: LEGOREDO (western), Imagination Zone, Adventure Land, LEGO City, Knight’s Kingdom, Pirate Land, Polar Land en NINJAGO Land.

Vakantie in de buurt van LEGOLAND

Boek nu: de leukste vakantiehuizen en vakantieparken in de buurt van LEGOLAND

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous